AC Milan aan kop in Serie A en ziet licht aan het einde van de tunnel

Thuiswinst tegen Hellas Verona cruciaal voor positie in competitie

AC Milan zal hopen op een thuisoverwinning tegen Hellas Verona en proberen hun stadsgenoten Inter Milan te passeren om de leiding te nemen in de Serie A stand als I Nerazurri er niet in slagen hun wedstrijd te winnen. Stefano Pioli’s mannen zijn goed begonnen aan het nieuwe seizoen, met drie overwinningen uit drie wedstrijden in de binnenlandse competitie, terwijl Verona op de zevende plaats staat met twee overwinningen en één nederlaag.

Eager American stop Christian Pulisic kijkt uit naar Amerikaanse fans die kijken

USMNT-ster Christian Pulisic zal graag terugkeren in de basisopstelling nadat hij uit de midweekse Champions League XI was gelaten. Als je in de Verenigde Staten bent kun je kijken…

Het derde shirt van AC Milan maakt zijn debuut

Het derde tenue van AC Milan voor het huidige seizoen zal morgenmiddag zijn debuut maken, omdat de Rossoneri het opnemen tegen Hellas Verona in San Siro. Bovendien wordt er een grote menigte verwacht voor de confrontatie. Ondanks dat het een midweeks duel is, en met de aftrap om 18:45 uur CEST, waren er bij Milan maar liefst 65.000 mensen aanwezig in San Siro voor de wedstrijd tegen Newcastle.

Tegen Verona zullen er nog meer zijn, namelijk 70.000. Zoals Luca Maninetti, onze collega bij SempreMilan.it, al aangaf, worden er voor de aftrap om 15:00 uur 70.000 fans verwacht en vormen de fans zeker een geweldige sfeer.

Hakan Calhanoglu dicht bij rentree na blessure

Inter Milan middenvelder Hakan Calhanoglu zou dit weekend tegen Empoli al kunnen terugkeren van zijn blessure. Eerder deze week liep de 29-jarige speler een kwetsuur op die hem uit het Champions League-duel tegen Real Sociedad hield. Bij zijn afwezigheid had Nerazzurri het grootste deel van de confrontatie in het stadion van San Sebastian moeilijk

Ze incasseerden een vroege tegengoal terwijl Yann Sommer verdere treffers voorkwam. Maar dankzij een late stormloop kreeg Inter aanvoerder Lautaro Martinez een ​​straffe gelijkmaker die een punt buitenshuis redde. Na het weinig inspirerende Europese optreden zal Simone Inzaghi dus graag weer beschikken over Calhanoglu.

Newcastle bezoekt AC Milan: indrukwekkend optreden ondanks verlies

Stormen, zonneschijn en Newcastle-supporters body-surfend in de straten van Milaan. De Magpies keerden terug naar het grootste podium en wat een comeback was het. Er zijn maar weinig stadions zo iconisch als San Siro – het is een stadion dat past bij Champions League-avonden in een stad die bekend staat om zijn voetbalclub.

Eddie Howe’s team zat op de startbaan van Newcastle’s vliegveld te wachten tot de stormwolken boven Milaan waren opgelost. Een vertraagde aankomst was geen goede voorbereiding, maar de manager van Newcastle haalde zijn schouders op tijdens zijn persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd. Als Newcastle-supporters nerveus waren over de taak die voor hen lag, beschreef Howe’s omschrijving van San Siro als “slechts een ander groot stadion” hun gevoelens perfect.

Ondanks de nederlaag tegen AC Milan lieten de Magpies indruk achter met hun doorzettingsvermogen en vechtlust. Fans kijken reikhalzend uit naar de volgende ontmoeting tussen deze twee clubs, want de rivaliteit tussen hen wordt alleen maar intenser naarmate het seizoen vordert.

Conclusie

In conclusie, AC Milan is terug op de radar in Serie A en maakt grote indruk op het Europese voetbal. Er zal echter nog veel moeten gebeuren voordat ze definitief kunnen worden beschouwd als een succes, maar fans kunnen hoop houden in zowel competitie als Europees verband. Met hun derde tenue debuut, sterke supporter-aantallen bij de thuiswedstrijden, en spelers zoals Christian Pulisic die graag willen laten zien wat ze waard zijn, belooft het komende weekend weer een spannend hoofdstuk in het verhaal van AC Milan te worden.