Borussia Dortmund’s uitdagingen in de DFB-Pokal en Champions League

TSG Hoffenheim als tegenstander in de DFB-Pokal

Borussia Dortmund blijft hun doel nastreven om de DFB-Pokal te winnen met een tweede ronde wedstrijd tegen TSG Hoffenheim thuis. De loting voor de tweede ronde van de DFB-Pokal is gemaakt, en Borussia Dortmund zal de uitdaging van TSG Hoffenheim moeten overwinnen om zich te kwalificeren voor de achtste finales. De wedstrijd zal plaatsvinden op 31 oktober of 1 november in het Westfalenstadion. Borussia Dortmund behaalde een comfortabele 6-1 overwinning op TSV Schott Mainz in de eerste ronde van de DFB-Pokal. Terwijl TSG Hoffenheim een 4-1 overwinning opeiste tegen VfB Lübeck.

De laatste confrontaties tussen beide teams

De twee teams stonden voor het laatst tegenover elkaar vorig seizoen in de Bundesliga competitie. Toen wist Borussia Dortmund de wedstrijd met 2-0 te winnen. In de aanloop naar deze belangrijke confrontatie zullen beide teams alles eraan doen om zo goed mogelijk voorbereid aan de aftrap te verschijnen.

Champions League: AC Milan als volgende horde

Naast de nationale beker competitie, speelt Borussia Dortmund ook in de Champions League. De volgende horde die zij hierin zullen moeten nemen, is AC Milan. Deze confrontatie staat gepland voor woensdagavond en de verwachting is dat het startende elftal vrijwel dezelfde zal zijn als in de wedstrijd tegen Lazio.

Er kunnen echter een paar wijzigingen plaatsvinden in het team van AC Milan. Stefano Pioli overweegt enkele veranderingen door te voeren gezien de afwezigheid van Loftus-Cheek door een blessure. Volgens Sky Italia zal Yunus Musah starten in de wedstrijd tegen Borussia Dortmund.

Eerdere Champions League ontmoetingen tussen de clubs

In het verleden hebben AC Milan en Borussia Dortmund elkaar al vaker getroffen in de Champions League. De laatste twee ontmoetingen dateren uit 2002-2003, toen beide teams bij elkaar in de groepsfase zaten. In de thuiswedstrijd wist Borussia Dortmund met 4-0 te winnen van de Italianen, terwijl AC Milan de return in eigen huis met 3-1 won.

Blessures en impact op teamselectie

Borussia Dortmund-spelers

Een veelvoorkomend thema dit seizoen lijken de blessures te zijn binnen verschillende elftallen. In aanloop naar zowel de DFB-Pokal-wedstrijd als de Champions League-ontmoeting merkt ook Borussia Dortmund de gevolgen van blessures bij zichzelf en hun tegenstanders.

Zo heeft AC Milan te maken gehad met een blessuregolf en verloor Ruben Loftus-Cheek zaterdag met een blessure in de gewonnen wedstrijd tegen Lazio. De omvang van de schade zal deze week bekend worden gemaakt en heeft invloed op de selectiekeuzes voor Stefano Pioli.

Aanpassingen aan het team

Het is duidelijk dat de blessures een impact hebben op beide teams en dat ze wellicht tot aanpassingen in hun tactieken en speelwijze moeten leiden. De uitdaging voor de coaches van Borussia Dortmund en AC Milan ligt dan ook in het optimaal inspelen op deze situaties.

Concluderend kunnen we stellen Borussia Dortmund dit seizoen klaarstaat voor verschillende uitdagingen zowel op nationaal als Europees niveau in de vorm van de DFB-Pokal en de Champions League. Met oog op blessures, tactische wisselingen en sterke tegenstanders betekent dit waarschijnlijk dat dit seizoen nog spannender zal worden voor de voetballiefhebber.