We waren het probleem vergeten. Sterker nog, de winter houdt ze weg en een paar maanden lang vroegen we ons gelukkig niet meer af wat er met ze gebeurde. In plaats daarvan wekte de eerste hitte niet alleen de natuur, maar ook deze vervelende dieren voor ons huis.

We demoniseren geen mieren, maar ze zijn zeker hinderlijk in huis. Vooral als we mooie planten op het balkon hebben, worden ze een attractie voor ze. Om nog maar te zwijgen van een paar zoete kruimels, gevallen in het huis, die een niet te weerstaan ​​​​sirene worden voor de mieren.

Er is heel weinig nodig om een ​​val te maken die ze permanent kan elimineren

In plaats daarvan worden we ’s ochtends wakker en hier vinden we ze in de keuken. Waar ze vandaan kwamen is niet bekend, hoewel de lijn ons het antwoord zou kunnen geven. Je wilt dan desinfecteren, want onvermijdelijk zullen ze terugkeren om de plaats binnen te vallen. Wat moeten we doen? Afstand doen van? Absoluut niet.

Bijvoorbeeld, zoals we zullen zien, geen dure insecticiden meer, maar dit meel is nuttig voor het elimineren van mieren en insecten. Met ProiezionidiBorsa hadden we al gezien hoe fundamenteel koffiedik was vanuit dit oogpunt. In plaats van ze weg te gooien, moeten we ze op strategische plaatsen plaatsen om ze weg te houden. Net zoals verlopen yoghurt vanuit dit oogpunt nuttig is.

Een andere dodelijke remedie voor hen is door een soort val op te zetten. Je hoeft je leven niet eens ingewikkelder te maken, want het is voldoende om de voorraadkast te openen om het antwoord op onze gebeden te vinden. Ook omdat niet iedereen van insecticiden houdt en op zoek is naar alternatieve antwoorden. Voor beter of slechter, bijna iedereen heeft thuis zuiveringszout en poedersuiker. Wat moeten we doen? Meng de twee stoffen in gelijke delen en plaats ze waar ze nestelen.

Om van mieren en insecten af ​​te komen, gebruiken velen zuiveringszout en suiker, koffiedik of insecticiden, maar ze zouden dit meel moeten proberen, dat goedkoop is en werkelijk wonderbaarlijke effecten heeft.

Het is duidelijk dat de suiker voor hen een soort lokaas wordt, terwijl het ingenomen natriumbicarbonaat een dodelijk voedsel voor hen wordt. Een beetje zoals ze vroeger deden met het stukje kaas in de muizenval. Of gooi kokend water in de badkamer om van de muggen af ​​te komen .

Maar er is een voedingsmiddel waarvan maar weinig mensen weten dat het net zo effectief is. En niet alleen in huis tegen mieren, maar ook huiskakkerlakken en insecten. Dit is diatomeeënaarde, beter bekend als diatomeeënaarde . Het komt van kleine eencellige algen. Het is effectief omdat het, eenmaal ingenomen, het exoskelet van de insecten afbreekt, dankzij de scherpe microscopisch kleine randen. Het absorbeert ook de vloeistoffen van het dier, waardoor het uitdroogt.

Het enige wat we hoeven te doen is een fijn dun laagje van dit meel te strooien, op vensterbanken, onder de koelkast en kasten, rond de vuilnisbakken. En we zullen de operatie elke dag moeten herhalen totdat ze volledig zijn uitgestorven. Je kunt het gemakkelijk online of in gespecialiseerde winkels kopen.