Whitlock, Noppert, West en Price bereiken halve finales in Riesa

FOTO: Kelly Deckers / PDC Europe

Vanavond worden de kwartfinales, halve finales en de finale van de International Darts Open met nog één Nederlander in actie; Danny Noppert. Lees hier de wedstrijdverslagen terug van de kwartfinales. 

De eerste kwartfinale ging tussen James Richardson en Simon Whitlock. De eerste 3 legs gingen met de darts mee. In de vierde leg wist Whitlock met een 81-finish te breaken naar 3-1. Met een 13-darter brak Richardson terug en hield zijn eigen leg voor 3-3. Vervolgens gingen alle legs met de darts mee, de beslissende leg werd met een 23-darter beslist in het voordeel voor de Australiër.

De tweede kwartfinale ging tussen Darren Webster en Danny Noppert. Webster wist meteen in de eerste leg te breaken met een 97-finish. Webster miste darts op de dubbel voor een 2-0 voorsprong, Noppert brak via tops terug naar 1-1. Met een 18-darter hield de Fries zijn eigen leg voor een 2-1 voorsprong. Met een prachtige 118-finish wist Noppert te breaken en hield zijn eigen leg voor een 4-1 voorsprong. Met een 13-darter brak Noppert voor de derde keer in de partij, maar dit keer wist Noppert zijn eigen leg niet te houden. Met finishes van 68,116 en twee keer 60 kwam de Engelsman helemaal terug tot 5-5. Noppert mocht de beslissende leg beginnen en deed dat erg sterk met scores van 139,138 en 140. Uiteindelijk pakte Noppert via D6 alsnog de overwinning.

De derde kwartfinale ging tussen Steve West en Adrian Lewis. West begon ijzersterk aan de partij door de eerste 2 legs in 12 en 13 darts te pakken. Vervolgens gingen alle legs met de darts mee en dat betekende een 6-4 overwinning voor Steve West en staat daarmee in zijn derde halve finale van de Euro Tour dit seizoen.

De laatste kwartfinale ging tussen Gerwyn Price en Ryan Searle. Searle begon ook sterk door de eerste 2 legs te pakken. Met een 14-darter wist Price terug te breaken en hield via D10 zijn eigen leg voor 2-2. Met een geweldige 156-finish wist Price de eerste voorsprong in de wedstrijd te pakken; 3-2. Met een 13-darter werd de break verzilverd. Met een 90-finish via tops tops brak Price nogmaals en maakte het met een 17-darter af voor een 6-2 overwinning.

Halve finales:
Simon Whitlock vs Danny Noppert
Steve West vs Gerwyn Price

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in