Whitlock en Price behalen finale International Darts Open

FOTO: PDC Europe

Vanavond stonden de halve finales van de International Darts Open op het programma. In de halve finales vonden we onder andere de Nederlander Danny Noppert terug, die zich dit weekend ook verzekerde van de World Grand Prix over 2 weken. Lees hieronder de wedstrijdverslagen van de halve finales.

Danny Noppert trof in de halve finale de Australiër Simon Whitlock. Whitlock begon de partij, maar Noppert kreeg direct de kans om de eerste leg te pakken. 5 pijlen voor de dubbel waren echter niet genoeg voor de Fries om op voorsprong te komen, want Whitlock gooide zijn dubbel wel in 1 keer. ‘Noppie’ zorgde er vervolgens wel voor dat hij er 1-1 van maakte in zijn eigen leg. ‘The Wizard’ pakte daarna ook zijn eigen leg, waardoor Noppert in leg 4 weer mocht proberen de stand gelijk te trekken. Hij miste echter 2 pijlen op de dubbel, waarna Whitlock ervandoor ging met de leg dankzij een 74-finish. De dubbels van de Australiër waren steeds prima in orde en ook in leg 5 benadrukte hij dat met een 15-darter op dubbel 16: 4-1. De volgende leg ging eindelijk weer eens naar de Fries, doordat Whitlock deze keer 2 pijlen miste. ‘The Wizard’ maakte dat echter gauw weer goed met een 13-darter op dubbel 18: 5-2. In de opvolgende leg was Whitlock weer in 5 beurten uit, wat het erg lastig maakte voor Noppert om nog terug te komen in de wedstrijd. Terugkomen in de wedstrijd lukte helaas ook niet meer voor Noppert, want dubbel 2 zorgde ervoor dat Simon Whitlock de finale haalt van de International Darts Open. Danny Noppert kan echter wel terugkijken op een geslaagd weekend, want deze prestatie was essentieel voor het behalen van de World Grand Prix in Dublin.

De andere halve finale was net als de vorige partij best een verrassing. De Nederlands sprekende Engelsman Steve West nam het namelijk op tegen de Welshman Gerwyn Price. West speelde het hele weekend al uitstekend met onder andere overwinningen op Adrian Lewis en Mervyn King. Gerwyn Price begon de wedstrijd, maar scorend moest hij er nog een beetje inkomen, want na 5 beurten stond hij nog maar op 128, terwijl West al op 48 stond. Price liet hier echter direct een stukje klasse zien, want hij gooit 128 uit op de bull: 1-0. Ook West zorgde ervoor dat hij zich kon gaan mengen in de strijd, want hij gooide in de volgende leg 64 uit voor weer een gelijke stand. De koers van het houden van de eigen legs werd in leg 3 en 4 voortgezet, waardoor de 2-2 stand op het bord kwam te staan. In de vijfde leg leek West te kunnen gaan breaken, want hij stond al na 12 pijlen op dubbel 10. Gerwyn ‘The Iceman’ Price kwam echter weer met een koel staaltje finishen. Hij gooide 94 uit met S18, D18 en Tops: 3-2 voor de Welshman. In leg 6 viel uiteindelijk dan toch een break, doordat Price een 14-darter gooide op Tops. West dacht: ‘Wat Price kan, kan ik ook’, dus hij brak vrolijk terug: 4-3. Steve West ging vervolgens sterk door, want hij trok de stand gelijk met een 12-darter en 76-finish. Leg 9 en 10 gingen allebei met de darts mee, waarbij de 146-finish van Price uit het oog sprong. In de volgende leg zorgde Price ervoor dat hij nog maar 1 leg verwijderd was van de finale, dankzij een 12-darter en 76-finish. West zorgde er op zijn beurt weer voor dat er een beslissende leg aankwam, door dubbel 5 te gooien. Price mocht de leg beginnen en vanaf 116 kreeg hij de eerste kans, maar hij miste Tops. West kreeg vervolgens een kans vanaf 106, maar hij miste dubbel 18. Gerwyn Price had daarna alle 3 de pijlen nodig, maar de derde was dan ook heel succesvol! Gerwyn Price zal dus Simon Whitlock treffen in de finale.

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in