Van der Velde, Van Bijnen en Rietbergen winnen NDB

FOTO: Bas van der Berk

Zondagmiddag (vandaag) is het NDB-seizoen van start gegaan. Drieëntachtig junioren, drieëntwintig aspiranten en twintig meisjes stonden aan ‘de oche’ in Driebergen. Toch kwamen er geen verrassende winnaars en bleef de gevestigde top van vorig seizoen, oppermachtig.

Junioren:
Buiten dat de nummer 1 van vorig seizoen, Jurjen van der Velde, de winst pakte, was het toernooi vol met verrassingen. Zo stond bijvoorbeeld Sytze Terpstra, vorig jaar nog spelend bij de aspiranten, al direct bij de laatste 16. Helaas moest hij zijn meerdere erkennen aan Danny de Graaf (1-3). Nederlands Team spelers als Marcel Bus en Ricardo van der Vloed lukte het niet om bij de laatste 16 te geraken. Ook Levy Frauenfelder werd eerder in het toernooi verslagen.

In de kwartfinale viel een partij er bovenuit: Jurjen van der Velde – Kevin Lasker. Een strijd tussen een van de grootste talenten van de Nederland. De Fries wist de winst over de streep te trekken. Van der Velde won met 3-2.

Zo kwamen de darters bij de halve finale, waar Gideon Regterschot, die eerder al Arcangelo Tardio en Sam Groot Roessink wist te verslaan, het op moest nemen tegen Luke van der Kwast. Van der Kwast was vorig seizoen niet op de NDB-tour te bewonderen en was dus een verrassing op zich. Regterschot wist de wedstrijd nipt binnen te halen (3-2). Van der Velde had geen moeite met Danny Jansen (3-0). In de finale liet de kersverse Europees Kampioen bij de WDF het zijn titel waard te zijn. Hij slachtte Regterschot af met een monsterscore (4-0).

Aspiranten:
Ook bij de aspiranten wist de nummer 1 van vorig seizoen, Pim van Bijnen, het eerste NDB-toernooi op zijn naam te schrijven. Toch had hij het niet gemakkelijk. Bart Neggers werd dan wel met 3-0 verslagen in de kwartfinale, in de halve finale moest de jonge darter dan toch een legje laten gaan tegen Martijn Saes om vervolgens nipt te winnen van Massimo Balsamo (3-2).

PimvanBijnen 512x341 - Van der Velde, Van Bijnen en Rietbergen winnen NDB
FOTO: NDB Darts

Opvallend is de finaleplaats van Balsamo. Vorig seizoen lukte het dit namelijk geen enkele keer, dus kan Balsamo, ondanks zijn verliespartij, terugkijken op een goed toernooi in Driebergen.

Meisjes:
Twintig meisjes stonden aan de start van het toernooi en ook hier wist de nummer 1 van vorig seizoen te winnen. Lerena Rietbergen wist in de finale Rosanne van der Velde te verslaan met ‘maar’ 3-2. Een spannende finale dus.

Lerena Rietbergen 512x341 - Van der Velde, Van Bijnen en Rietbergen winnen NDB
FOTO: NDB Darts

In de halve-finales strandden Joëlla Verhagen en Cheyenne Doddema.

 

 

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in