Noppert knap langs Suljovic, Top 4 en Gurney naar huis.

FOTO: David Gill

Danny Noppert heeft in een niet beste, maar spannende partij de nummer 2 van de plaatsingslijst Mensur Suljovic met 6-4 verslagen. In het Duiste Riesa voerden zenuwen de boventoon, maar uiteindelijk won de Fries van de Oostenrijker. Door deze overwinning heeft Noppert zich geplaatst voor de World Grand Prix

Noppert begon stroef in aan de partij. Onze landgenoot kon de trippels niet vinden en Suljovic leek gemakkelijk op 2-0 te komen, maar hij miste 3 pijlen op dubbel 18 en Noppert profiteerde. Suljovic, niet in zijn beste doen vanmiddag, had scorend te weinig in te brengen en Noppert kwam in zijn spel. Totaal gooide hij 3 keer 180 en liep uit naar
3-1. Op 3- 2 Miste Noppert een met dubbel 16 een 103 Finish en Suljovic kwam langszij, en zelfs op een 4-3 voorsprong. Noppert beet zich vast in de wedstrijd en kwam terug tot 4-4. Suljovic miste de dubbel 20 en Noppert kon weer profiteren, en breekt de Oostenrijker. Het einde was slopend, zo miste Noppert de bull voor de overwinning, en Suljovic zijn favoriete dubbel 14. Met dubbel 20 besliste Noppert de partij.
“Het moet vanavond beter” zo zei hij op het podium.”Ik was nerveus maar blij dat ik gewonnen heb”. Vanavond speelt Noppert de kwartfinale tegen Darren Webster.

Simon Whitlock bereikte de kwartfinale door een 6-1 overwinning op Steve Beaton. Nadat de eerste 3 legs allemaal gebroken werden hield Whitlock daarna de zijne om op 3-1 te komen. De Australiër liep verder uit naar 4-1, maar Beaton knokte zich terug tot 4-3. De “Bronzed Adonis” kreeg 2 pijlen om op 4-4 te komen, maar hij miste waarna Whitlock het cadeautje uitpakte en met een fraaie 146 finish de partij in zijn voordeel afsloot.

Darren Webster won verrassend met 6-5 van Joe Cullen. Lange tijd leek er niets aan de hand voor Cullen. Maar bij een 5-3 voorsprong stokte het bij de Engelsman. Op 5-4 kreeg hij 2 matchdarts, maar die troffen geen doel. Webster kwam op gelijke hoogte en speelde daarna de partij snel uit.

Dat de ene week de andere niet is ondervond Ian White. The “Diamond”, die vorige week in Maastricht won ging met 6-4 onderuit tegen James Richardson. de 44 jarige Engelsman bleef stoïcijns gooien, was niet onder de indruk van White en maakte de partij koeltjes af.

Ook Jonny Clayton redde het niet tegen Steve West. Zowel op 5-3 als op 5-4 miste de man uit Wales een matchdart. Met zijn derde pijl op de dubbel 20 maakte Steve West een einde aan de partij.

De op papier interessante wedstrijd, tussen de Noord Ier Daryl Gurney en Welshman Gerwen Price, leek snel in het voordeel van de laatste te eindigen. De oud rugbyer nam een 5-2 voorsprong en leek de wedstrijd in handen te hebben, Maar onder andere door een 144 finish kwam Gurney terug tot 5-5. De laatste leg eindigde in een thriller. Price kreeg als eerste een matchdart op dubbel zes, maar faalde. Gurney kreeg er drie op dubbel zestien, maar hij kreeg het niet voor elkaar de inhaalrace te voltooien, zodat Price alsnog won, door dubbel drie uit te gooien.

De laatste laatste partij van de middag ging tussen de ongeplaatste Engelsman Ryan Searle en de plaatselijke favoriet Martin Schindler. Ondanks een 143 en een 170 finish van de Duitser won Searle, die gister Peter Wright uitschakelde, met 6-3.

Uitslagen laatste 16
Ian White               4-6    James Richardson   
Simon Whitlock    6-3    Steve Beaton
Joe Cullen              5-6    Darren Webster
Mensur Suljovic      4-6    Danny Noppert
Jonny Clayton         5-6   Steve West
Adrian Lewis        6-2   Stephen Bunting
Daryl Gurney          5-6   Gerwin Price
Ryan Searle          6-3   Martin Schindler

Kwartfinales vanavond
James Richardson  vs     Simon Whitlock
Darren Webster     vs     Danny Noppert
Steve West           vs     Adrian Lewis
Gerwen Price        vs     Ryan Searle

 

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in