Gerwyn Price wint International Darts Open

FOTO: PDC Europe

De International Darts Open is een toernooi geweest van vele verrassingen. Dat er uiteindelijk twee Premier League-spelers in de finale stonden klinkt niet echt als een verrassing, maar Simon Whitlock en Gerwyn Price presteren het niet geregeld om een Eurotour-finale te halen. In de finale ging het erom wie het eerst 8 legs pakte.

Simon ‘The Wizard’ Whitlock begon de wedstrijd uitstekend, want hij brak Price direct via dubbel 9: 1-0. Gerwyn ‘The Iceman’ Price wist echter direct terug te breken met een 14-darter op dubbel 12. Nadat Price vervolgens zijn eigen leg hield, deed Whitlock hetzelfde met een 99-finish en een 12-darter: 2-2. De twee opvolgende legs waren beiden breaks, waardoor er een 3-3 stand op het bord kwam te staan. Hierna leek Price de smaak een beetje te pakken te krijgen, want hij pakte 2 legs op rij voor een 5-3 voorsprong. In de negende leg zette de Welshman dat in zijn eigen leg voort met een 15-darter, waardoor Whitlock uit beeld begon te raken. De Australiër zal vooral in zijn eigen leg nu in 5 beurten uit moeten zijn. Normaal is dat genoeg voor het houden van de eigen leg, maar Price gooide een 12-darter en een 76-finish, waardoor hij nog maar 1 leg nodig heeft voor de winst. Hij mag de 11e leg zelf beginnen en hij staat na 12 pijlen op 96, maar hij mist op dubbel 8. Whitlock gooit 160 niet uit, waardoor Price 3 pijlen krijgt voor dubbel 4. ‘The Iceman’ had echter aan 1 pijl genoeg! Gerwyn Price wint de International Darts Open, dankzij deze 8-3 winst op Simon Whitlock. Goed nieuws voor de Welshman met alle grote majors in aankomst. Het is voor Price de eerste Eurotour-titel die hij op zijn palmares mag bijschrijven.

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in