Diogo Portela voor tweede keer naar Ally Pally

FOTO: Lawrence Lustig (PDC)

Net als in 2017 heeft Diogo Portela het kwalificatietoernooi van Zuid en Centraal Amerika gewonnen. De Braziliaan zegevierde in zijn thuisland en mag daardoor zich op gaan maken voor zijn tweede WK. 

‘Braziliant’ had vorig jaar zijn debuut gemaakt op het WK door de eerste editie van het kwalificatietoernooi te winnen. Dit kwalificatietoernooi had hij zelf opgezet om zo voor deze regio een plaats op het WK te regelen. Dit jaar werd het door anderen georganiseerd, maar de uitkomst was hetzelfde.

In de kwartfinale rekende hij met 6-2 af met James Walking uit Trinidad en Tobago. De Braziliaan Roberto Tonini werd in de halve finale met 6-0 verslagen. In de finale stuitte hij op een andere voormalig WK deelnemer. Sudesh Fitzgerald, in 2009 actief op het WK, kwam zelfs met een break 4-3 voor. De speler uit Guyana werd echter weer terug gebroken en Portela wist daarna ook de laatste 2 legs te winnen. Met een eindstand van 6-4 verzekerde de Braziliaan zich van het WK.

Uitslagen
Kwartfinales
Diogo Portela 6-2 James Walkin
Roberto Tonini 6-1 Renata Rangel
Sudesh Fitzgerald 6-1 Guilherme Soto
Bruno Rangel 6-3 Theo Espinola

Halve Finales
Diogo Portela 6-0 Roberto Tonini
Sudesh Fitzgerald 6-1 Bruno Rangel

Finale
Diogo Portela 6-4 Sudesh Fitzgerald

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in