Busscher, Pronk, De Graaf en Van Velzen winnen NDB titels in Driebergen

Bij de jeugd gingen de titels van de eerste NDB Ranking naar Van der Velde, Van Bijnen en Rietbergen. Lees hier een toernooiverslag terug van de heren A, heren B, Dames en Paradarters.

Heren A
Het herentoernooi begon met een deelnemersaantal van 194 heren. Bij de heren A waren het de NDB Rankingkampioen voor vorig jaar Martijn Kleermaker en Michael Busscher die de finale bereikten. Kleermaker rekende op zijn beurt af met Maikel Smits (4-1), Ludy Norder (4-0), Nick Crouwel (4-1), Erik Hol (4-2), Maik Kuivenhoven (5-2) en Chris Landman (5-4). Busscher, teamgenoot van Kleermaker in de SuperLeague, wist zijn eerste NDB finale te halen ten koste van William Leijten (4-2), Menno Nieuwenbroek (4-1), Jeffrey Sparidaans (4-3), Kevin Gijzen (4-2), Niels Zonneveld (5-3) en Jeremy van der Winkel (5-2).

De finale werd gespeeld met een format van best of 3 sets onder leiding van Marco Meijer. In de eerste set pakte Kleermaker een 2-1 voorsprong, maar met o.a. een 72-finish pakte Busscher de eerste set met 3-2. De tweede set ging naar Kleermaker die een 1-0 achterstand in legs goedmaakte in een 3-1 setwinst. In de beslissende set gingen alle legs met de darts mee en dat betekende een 3-2 overwinning in sets voor Michael Busscher!

Heren B
Het toernooi van de heren B begon met 190 spelers. Bij de heren B ging de finale tussen Lorenzo Pronk en Mike Everts. De eerste 3 legs gingen met de darts mee. In de vierde leg pakte Pronk via tops de break voor een 3-1 voorsprong. Pronk miste een 154-finish voor de titel, maar mocht terug komen om alsnog tops te raken voor zijn titel bij de heren B!

Dames
Het damestoernooi werd gestart met 91 dames! Bij de dames ging de finale tussen de twee verwachte finalisten, Aileen de Graaf en Sharon Prins. De Graaf bereikte de finale met overwinningen op Anouschka Bierings (3-0), Melissa Landkroon (3-1), Anouk Lokum (3-0), Femke Herms (4-0), Marjolein Noijens (4-1). Prins bereikte de finale door te winnen van Aletta Wajer (3-2), Cecile Hofkamp (3-0), Shannon Mos (3-0), Anita van der Velden (4-3) en Vanessa Zuidema (4-1).

Prins begon goed aan de finale door De Graaf met een 54-finish te breaken. De Graaf wist via D4 terug te breaken naar 1-1 en hield vervolgens haar eigen leg voor een 2-1 voorsprong. Via D18 brak De Graaf voor de tweede keer in de wedstrijd en hield ze haar eigen leg voor een 4-1 voorsprong. Prins miste te veel dubbels om haar eigen leg te houden, De Graaf pakte via D8 de 5-1 overwinning en de titel!

Paradarters
Het toernooi voor de paradarters begon met 25 spelers. De finale van de paradarters ging tussen Jack Spaanderman en Michelovic van Velzen. Spaanderman wist de finale te halen met knappe overwinningen op Wilco Wassink (3-0), Harry de Weerd (3-1) en Matthijs Wissink (3-0). Van Velzen bereikte de finale ten koste van Marja van Leeuwen (3-0), Harm Mellies (3-0), Kees van Wielink (3-0) en topspeler Cliff Ruiter (3-1). In een spannende finale was Van Velzen nipt te sterk met 3-2 voor Spaanderman.

Het specials toernooi werd tot slot gewonnen door Menno Lammers, die Aant Jager met 4-3 versloeg in de finale!

Wij feliciteren Aileen, Michael, Lorenzo, Michel en Menno met hun titels!

Alle uitslagen zijn terug te vinden op ons toernooicenter.

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in