Superieure White verslaat Klaasen, Wright uitgeschakeld

FOTO: Michael Braunsch├Ądel (PDC Europe)

Ian White heeft zijn grote vorm meegenomen naar het Duitse Riesa. De sportstad bij uitstek zag hem met met 6-2 winnen van onze landgenoot Jelle Klaasen. In het begin van de partij kon Klaasen, de winnaar van Maastricht vorige week, nog bijhouden maar daarna was er geen houden meer aan.

Nadat beide spelers in het begin van de wedstrijd hun eigen legs hielden, brak White met een 164 finish Klaasen, en kwam op 3-1. Jelle brak terug, maar daarna liep White weg. De Engelsman die een gemiddelde van ruim 108 noteerde, liet Klaasen de rest van de partij kansloos, en won eenvoudig met 6-2.

Ryan Searle zorgde voor de  grootste verrassing door Peter Wright met 6-4 te verslaan. Bij de absentie van Michael van Gerwen was de nummer 2 van de wereld de grote kanshebber voor de titel. Maar met de lange manen getooide Engelsman, die nog nooit van Wright had gewonnen, toonde zich niet geïmponeerd. Na een 4-2 voorsprong van Wright dacht het publiek dat het gespeeld was. Searle was niet onder de indruk en pakte de laatste 4 legs. Na afloop toonde Wright zich een groot verliezer, en eerde dit talent.

Een mooie partij in de avondsessie was ongetwijfeld tussen veteraan Steve Beaton en de lokale favoriet Max Hopp. Beaton, de man met de mooiste techniek van het circuit, begon gelijk met 180 een zette de toon neer. Maar de winnaar van de ‘Lakeside” in 1996,(hij versloeg Richie Burnett met 6-3 in die finale) kon niet loskomen van Hopp. Ondanks dat beide spelers een kans kregen om te breken gingen alle legs met de darts mee. Beaton mocht beginnen aan de laatste, en met een fraaie 118 finish besliste hij de partij.

Veel Duitse supporters zullen uitgekeken hebben naar de Partij van de tweevoudig  wereldkampioen Adrian Lewis en good old Terry Jenkins. Jenkins die inmiddels al zijn haar heeft verloren, maakte geen schijn van kans. Lewis, die na zijn rugblessure, op de weg terug is, won simpel met 6-0.

De andere favorieten gingen allen door. Suljovic had het lastig tegen Ryan Joyce. Joyce is een man om in de gaten te houden. De Oostenrijker kwam met de schrik vrij en won uiteindelijk met 6-5. Ook Simon Whitlock had het moeilijk tegen James Wilson maar de Australiër rechtte de rug en won uiteindelijk met 6-5. Daryl Gurney won simpel van de Duitser Robert Marijanovic 6-2

De Fries Danny Noppert is morgen de enige Nederlander bij de laatste 16.

Uitslagen avondsessie
Ian White             6-2    Jelle Klaasen
Simon Whitlock    6-5    James Wilson
Max Hopp               5-6    Steve Beaton
Joe Cullen             6-3    Ross Smith
Adrian Lewis         6-0    Terry Jenkins
Mensur Suljovic    6-5     Ryan Joyce
Peter Wright            4-6    Ryan Searle
Daryl Gurney         6-2    Robert Marijanovic

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in