Barney en Van Gerwen naar kwartfinale; R. Smith en Cadby verrassen op Brisbane Darts Masters

FOTO: Chris Dean (PDC)

Dit weekeinde wordt de dartzomer in Australië en Nieuw-Zeeland afgesloten met de Brisbane Darts Masters, die voor het eerste georganiseerd werd in het World Series-circuit. In de eerste ronde mochten opnieuw acht ‘lokale helden’ het opnemen tegen de grote namen. O.a. Corey Cadby was van de partij. Ook Van Gerwen en Van Barneveld doen een gooi naar de titel.

Raymond van Barneveld 6-1 Gordon Mathers
Van Barneveld had het niet erg lastig tegen de slecht spelende Gordon Mathers, terwijl de Australiër nog op het afgelopen WK stond (verloor met 2-1 van Seigo Asada in voorronde). De Australiër had met een schamele 75 gemiddelde weinig in te brengen. Van Barneveld breakte al direct de leg van Mathers, won zijn eigen leg en breakte hem opnieuw. Zo stond de 5-voudig wereldkampioen al direct met 3-0 voor. De eigen leg hierna ging wat minder, deze verloor hij door ongelukkige finishing (3-1). Maar ‘Barney’ liet zich niet kennen en breakte Gordon Mathers direct, waarna hij zijn eigen leg pakte en opnieuw de Australiër breakte. Geen lastige partij dus voor de Nederlander. In de kwartfinale moet hij harder aan de bak. Daar zal hij het moeten opnemen tegen Gary Anderson

Gemiddelde / Finish
Raymond van Barneveld: 90.5 / 35%
Gordon Mathers: 75.4 / 8.3%

Michael van Gerwen 6-2 Mark Cleaver
Michael van Gerwen had op papier een mindere tegenstander dan Van Barneveld. Mark Cleaver won wel een prijs: de Nieuw-Zeeuw won in 2016 de Auckland Open. Het is dus een van de betere darters van Nieuw-Zeeland, maar voor Van Gerwen geen partij. In het begin van de wedstrijd gingen de legs met de darts mee, behalve de tweede leg. Die werd gebroken door de Nederlander. Na enige tijd stond het dus 4-1. Toen ‘Mightey Mike’ ook nog de zesde leg afpikte van de Nieuw-Zeelander (5-1), leek de wedstrijd voorbij. Maar Mark Cleaver gaf nog niet op. Hij breakte de Nederlander voor het eerst in de wedstrijd en kwam zo op 5-2. Toch kon Cleaver niet verder draven aangezien van Gerwen de achtste en winnende leg vrij simpel binnen harkte (6-2). Van Gerwen neemt het morgenochtend in de kwartfinale op tegen Kyle Anderson.

Gemiddelde / Finish
Michael van Gerwen: 99.2 / 40%
Mark Cleaver: 85.2 / 40%

Raymond Smith en Corey Cadby verrassen
De grootste verrassing in de eerste ronde was die van Raymond Smith. De Australiër die we mogelijk op het WK zien aan het eind van het jaar, versloeg met maar liefst 6-1 zijn naamgenoot Michael Smith. Een stunt! Raymond Smith breakte keurig in de tweede en vierde leg zijn tegenstander en behielt ‘gewoon’ zijn eigen legs. Een prachtige overwinning en een gemiddelde van een ruime 98 was het resultaat. Zal hij ook kunnen verrassen tegen Peter Wright? Morgenochtend wordt het duidelijk.

Qua loting had Simon Whitlock het niet getroffen. Hij moest het namelijk vandaag (vrijdag) opnemen tegen Corey Cadby, het grootste dartstalent van Australië. Dit liet hij ook merken, maar toch was het geen uitgemaakte zaak. De wedstrijd was de spannendste van alle acht de wedstrijden. Er werden meer legs gebroken, dan dat er werden gehouden. Na 5-5 mocht Whitlock aan de laatste leg begonnen, maar kon hem niet eindigen. Cadby was hem net voor en verslaat dus verrassend (?) zijn landgenoot met 6-5.

De overige uitslagen van o.a. Peter Wright en Gary Anderson kan je terugzien op het toernooicenter.

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in