Smith verslaat Anderson en Wright te sterk voor slordige Van Gerwen

FOTO: Lawrence Lustig (PDC)

Terwijl het in Nederland nog ochtend was, stonden de halve-finalisten van de Melbourne Darts Masters alweer op het podium om te gaan uitmaken wie er doorgingen naar de finale. Lees hier het verloop van de sessie terug!

Michael Smith vs Gary Anderson
De eerste halve-finale wedstrijd ging tussen Michael Smith en Gary Anderson. De laatstgenoemde mocht beginnen aan de wedstrijd. Via een knappe 12-darter vanaf 106 wist ‘Bullyboy’ de eerste break binnen te slepen. Via de tops wist hij de break te verzilveren waardoor het eerste gaatje was geslagen. Via een 72-finish wist de Engelsman zelfs op een 3-0 voorsprong te komen via een tweede achtereenvolgende break. Via de tops wist hij opnieuw de break te verzilveren. Anderson zette zichzelf op het bord door D7 uit te gooien waarna hij in de achtste leg een break wist terug te pakken via de tops. Hij verkleinde het gaatje naar één leg achterstand via de D17, waarna Smith het initiatief weer overnam door drie legs achter elkaar te winnen. ‘The Flying Scotsman’ wist nog iets terug te doen via tops maar Smith wist zijn voorsprong ruim te behouden. Via een break vanaf 84 wist Smith op een matchpoint te komen die hij wist te verzilveren via de D5. Michael Smith wint met 11-5 van Gary Anderson en plaatst zich voor de finale van de Melbourne Darts Masters 2018!

Michael van Gerwen vs Peter Wright
De tweede en laatste halve-finale wedstrijd ging tussen Michael van Gerwen en Peter Wright. De Schot begon erg sterk door via een 119-finish een break te plaatsen. Hij wist de break te verzilveren via een 96-finish op de D18. Van Gerwen wist zijn eerste leg te pakken via tops waarna hij de kans kreeg om terug te breaken maar dat liet hij na. Wright profiteerde en zette het goede spel door om vervolgens op een 7-3 voorsprong te komen. Dat deed hij via sterke finishes van 110, 61 en 117. Van Gerwen wist wat terug te doen via de D9 waarna hij een kans kreeg vanaf 121 om terug te breaken. Hij miste uiteindelijk een pijl op de bull waarna Wright het moest gaan proberen vanaf 81. Ook de Schot lukte het niet want hij miste een pijl op tops. Van Gerwen profiteerde via een re-break op D8. In de leg van de Nederlander kreeg Wright een kans vanaf 145 maar hij miste een pijl op tops. Van Gerwen leek te kunnen profiteren vanaf 96 maar hij miste twee pijlen. ‘Snakebite’ profiteerde via een break op D10 waardoor de stand 8-5 in zijn voordeel was. Scorend was de Nederlander niet slecht vandaag maar hij liet het vooral liggen op zijn finishen. Ook dit keer kreeg hij weer een pijl om te breaken vanaf 78, maar opnieuw ging het mist via de tops. Wright wist opnieuw de profiteren via de D8. In de volgende leg wist Wright te openen met 7 perfecte darts. Toch was het ‘Mighty Mike’ die via een 12-darter op D10 zijn leg wist te behouden. Wright had de mogelijkheid om op een matchpoint te komen zodra hij zijn eigen leg wist te behouden, en dat deed hij uiteindelijk via een 70-finish op tops. Via een 76-finish wist de Nederlander zichzelf nog in leven houden, maar hij moest nu alle legs winnen om nog door te kunnen naar de finale. Wright begon erg sterk via een 140 score waarna hij na 9-darts op 81 stond. Van Gerwen wist niet te volgen waardoor de Schot 6 pijlen had om zichzelf in de finale te gooien. Na vier pijlen was het al gedaan. Peter Wright plaatst zich ten kosten van Michael van Gerwen voor de finale van de Melbourne Darts Masters door met 11-6 te winnen.

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in