Labanauskas, Caris en Kantele pakken Euro-Tour tickets

Gisteren, op vrijdag, werden al twee kwalificatietoernooien gespeeld voor de aankomende Euro-Tour toernooien. Dit keer reisden de darters af naar Zweden. Vandaag werd de derde en laatste EuroTour-qualifier van het weekend gespeeld. Onder hen ook het kwalificatietoernooi voor de Euro-Tour in Maastricht. Welke Scandinavische darters zullen podiumervaring krijgen op het PDC-circuit? Lees hier meer:

ETQ 11: Dutch Darts Championship
‘Maar’ zestien darters stonden aan de start van het kwalificatietoernooi. Een aantal bekende namen waren afwezig. Toch kregen de kleinere darters uit Scandinavië alsnog geen kans. In ronde 1 werden al een aantal kanshebbers uitgeschakeld. Zo lukte het de Fin Ulf Ceder niet te winnen van Madars Razma (6-2). Ook werd de nummer 3 van de PDCNB-ranking uitgeschakeld. Marko Kantele, tevens uit Finland, verloor van Oskar Lukakasiak, die in eigen land speelde (6-4). Ook de IJslanders lukte het niet de eerste ronde door te komen. Hallgrimur Egilsson verloor met 6-3 van Tatu Pehkonen en Peter Gudmondsson verloor met 6-1 van Darius Labanauskas.

Hierna volgden de kwartfinales. Madars Razma rekende keurig af met Jonas Frederiksson (6-3). Ook Magnus Caris had geen moeilijke tegenstander. De Zweed won met 6-3 van Teuvo Haverinen. De twee Litouwers van het PDCNB-circuit wonnen ook. Darius Labanauskas won met 6-0 van Tatu Pehkonen en Mindaugas Barauskas won nipt van Oskar Lukasiak (6-5).

In de halve finale hield de Litouwer Barauskas opnieuw goed stand, maar kon niet winnen van TourCard-houder Madars Razma. Hij verloor 6-5. Ook de andere halve finale was spannend. Dit maal kon Litouwen wel zegevieren. Labanauskas wist namelijk met 6-5 te winnen van Magnus Caris.

In de finale was Labanauskas opnieuw te sterk. Hij won redelijk makkelijk van Madars Razma met 6-3. En dus zien we Labanauskas in september terug op het podium in Maastricht.

Halve Finale:
Madars Razma 6-5 Mindaugas Barauskas
Darius Labanauskas 6-5 Magnus Caris

Finale:
Darius Labanauskas 6-3 Madars Razma

ETQ 12: International Darts Open
Tweeëntwintig man stonden aan de start van het kwalificatietoernooi voor de International Darts Open in Riesa (Duitsland). In de eerste ronde een aantal mooie wedstrijd. Zo werd de Litouwse clash tussen Darius Labanauskas en Mindaugas Barauskas nipt gewonnen door de beste darter van Scandinavië: Labanauskas won met 6-5 van zijn landgenoot. Ook Madars Razma tegen Per Laursen was een mooi affiche. Een groot probleem werd de man uit Denemarken niet voor de Let. Razma won namelijk met 6-3.

De tweede ronde, die voor de helft bestond uit darters met een BYE in de eerste ronde, werd opnieuw een veldslag. Grote namen als Labanauskas, Viljanen en Kantele hadden geen moeilijke tegenstanders en gingen gemakkelijk door naar de kwartfinale. Madars razma had het daarentegen minder getroffen. Hij verloor namelijk van Magnus Caris uit Zweden met 6-3.

In de kwartfinale wist Kim Viljanen zeer gemakkelijk door te gaan, dankzij een overwinning op Tatu Pehkonen (6-0) en Ivan Springborg Poulsen uit Denemarken haalde opvallend de halve finale door Johan Engstrom uit Zweden te verslaan (6-4). De overige twee kwartfinales gingen tussen Marko Kantele en Magnus Caris en tussen Ulf Ceder en Darius Labanauskas. Marko Kantele lukte het niet te winnen van Caris (6-3), waardoor de halve finale voor de ex-WK-deelnemer een feit was. Labanauskas won opnieuw met minimale cijfers. Hij won met 6-5 van Ulf Ceder uit Finland.

Hierna gingen de halve finales van start. Labanauskas had geen tegenstand met de onervaren Ivan Springborg Poulsen (6-2). Een spannendere wedstrijd was die tussen Magnus Caris en Kim Viljanen. Toch trok Caris aan het langste eind en verzekerde een finaleplaats door met 6-4 de Fin terug naar het hotel te sturen.

Opnieuw stond de Litouwer, Darius Labanauskas, in de finale. Zou hij dan alle tickets voor de EuroTour gaan pakken, iets wat hij eerder al deed, of werd het toch de ervaren Zweed die in september naar Duitsland mag reizen? Het werd het tweede, Magnus Caris won met 6-3 van Darius Labanauskas en mag zich dus opmaken voor de International Darts Open in Duitsland.

Halve Finale:
Darius Labanauskas 6-2 Ivan Springborg Poulsen
Magnus Caris 6-4 Kim Viljanen

Finale:
Magnus Caris 6-3 Darius Labanauskas

ETQ 13: European Darts Trophy

De zaterdag werd afgesloten met de laatste EuroTour-qualifier voor het seizoen. Ruim 20 darters stonden aan de start van het kwalificatietoernooi. In de eerste ronde vielen al direct Ulf Ceder en Mindaugas Barauskas uit. Ceder verloor van Engstrom (6-4) en Barauskas kon niet winnen van Ivan Springburg Poulsen (6-2). De tweede ronde zorgde tevens voor uitschakeling van een aantal bekende namen. Dennis Nilsson, winnaar van de PDCNB-ranking op zaterdag verloor van Kim Viljanen (6-3) en Darius Labanauskas kon niet winnen van Johan Engstrom (6-3). Opvallen was de winstpartij van Hallgrimur Egilsson uit IJsland op Teuvo Haveringen (6-1).

Maar Egilsson kon zijn winstreeks niet vervolgen, hij verloor met ruime cijfers van Oskar Lukasiak (6-1) in de kwartfinale. Ook schakelde Marko Kantele, Magnus Caris uit (6-2). Madars Razma uit Letland behaalde de halve finale door Johan Engstrom met 6-4 te verslaan.

In de halve-finale twee mooie affiches. Marko Kantele had de minste tegenstander, Oskar Lukasiak uit Zweden, en won hierom ook redelijk gemakkelijk (6-2). Kim Viljanen uit Finland versloeg vervolgens Madars Razma met 6-4.

De finale ging dus uiteindelijk tussen WorldCup-ploeggenoten, landgenoten en WK-deelnemers Marko Kantele en Kim Viljanen. Marko Kantele trok aan het langste eind en won met 6-4. En dus mag hij zich gaan opmaken voor het laatste EuroTour-toernooi van het seizoen in Gottingen (Duitsland).

Halve Finales:
Marko Kantele 6-2 Oskar Lukasiak
Kim Viljanen 6-4 Madars Razma

Finale:
Marko Kantele 6-4 Kim Viljanen

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in