Daniel Larsson pakt Nordic-Baltic Tour 7 in eigen land!

FOTO: PDC Europe

Zaterdagmiddag werd de strijd om 2 WK-tickets hervat in Scandinavië. Dit maal reisden de darters af richting Zweden, waar zevenenveertig darters aan de start stonden van het dartspektakel. Ook kan de Litouwer Darius Labanauskas zijn eerste stappen zetten naar definitieve kwalificatie voor het PDC WK, aangezien hij al op flinke afstand van zijn concurrenten staat. Lees hier meer:

In de eerste ronde speelde zich nog weinig verrassingen zich af. De grootste verrassing was het uitvallen van Dennis Nilsson. Hij verloor van zijn landgenoot Johan Engstrom met 6-3 en kon meteen terug naar zijn hotel keren. Ook Ivan Springborg Poulsen, een Deen die gisteren nog de halve finale behaalde van een EuroTour-qualifier verloor. Hij kon niet winnen van Jens P. Sjogren (6-4). Een andere verrassing was de overwinning van de IJslandse darter Petur Gudmondsson. Hij won met 6-4 van Tatu Pehkonen, wat een bekende naam is in het Scandinavische darten, en kan dus nu al met opgeheven hoofd op het toernooi terugkijken, aangezien IJslanders vaak in de eerste ronde verliezen. Zo verloor  mede-IJslander Hallgrimur Egilsson met 6-4 van Thomas Nestling.

In de tweede ronde vielen al wat betere darters uit het toernooi. Henrik Primdal verloor van zijn WorldCup-koppelgenoot Per Laursen met 6-1. De Litouwer Mindaugas Barauskas kon niet winnen van Ricky Naumann (6-2) en Roland Lenngren werd met 6-0 uitgeschakeld door Johan Engstrom. IJslander Petur Gudmondsson won opnieuw. Dit maal van Jens P. Sjogren met 6-3.

Het toernooi begon zich te vormen. Wie was er in vorm, wie niet? In ronde 3 waren alleen de mannen in vorm nog over. Mooie affiches waren hierdoor een feit. Darius Labanauskas stuurde Per Laursen naar huis (6-3), Oskar Lukasiak deed hetzelfde met de Noorse Nederlander Cor Dekker (6-2) en Madars Razma won eenvoudig van Ricky Naumann (6-3). Opvallend was de uitschakeling van de Fin Marko Kantele. Hij verloor van Andreas Harrysson, een man die nog niet eerder in het seizoen aan een PDCNB-ranking had deelgenomen, met 6-5. Voor IJslander Petur Gudmondsson eindigde het avontuur met een 6-0 nederlaag tegen Kim Viljanen.

De kwartfinales: het is nog niet helemaal het weekend van Madars Razma. Hij strandde in de kwartfinale door te verliezen van Darius Labanauskas (6-4). Daniel Larsson versloeg landgenoot Magnus Caris met 6-4 en Kim Viljanen won met ruime cijfers van Oskar Lukasiak 6-1. De kwartfinale tussen de twee minder bekende darters: Mauri Tuutijarvi en Andreas Harrysson, eindigde in een winstpartij voor de Zweed Tuutijarvi (6-5).

Kwartfinales:
Darius Labanauskas 6-4 Madars Razma
Kim Viljanen 6-1 Oskar Lukasiak
Daniel Larsson 6-4 Magnus Caris
Mauri Tuutijarvi 6-5 Andreas Harrysson

De halve finale bestond uit drie gevestigde namen: Labanauskas, Viljanen en Larsson en een verrassing: Mauri Tuutijarvi. De eerste halve finale werd zeer opvallen gewonnen door Kim Viljanen uit Finland. Hij won met ruime cijfers (6-2) van Darius Labanauskas uit Litouwen. Ook gooide de Fin nog bijna een 9-darter. Het lukt hem niet om dubbel 18 raak te gooien… De tweede halve finale werd zoals verwacht gewonnen door Daniel Larsson. De Zweed won met dezelfde cijfers (6-2) van zijn landgenoot Mauri Tuutijarvi.

Halve Finales:
Kim Viljanen 6-2 Darius Labanauskas
Daniel Larsson 6-2 Mauri Tuutijarvi

De finale ging vervolgens tussen Kim Viljanen uit Finland en Daniel Larsson uit Zweden. En hier trok de Zweed aan het langste eind (6-3). Niet alleen behaalde hij belangrijke punten voor de PDCNB-ranking, ook mocht hij met 1200,- zegevieren voor het thuispubliek.

Finale:
Daniel Larsson 6-3 Kim Viljanen

Ranking:
DkUvBpLXcAAN3YG.jpg large 512x240 - Daniel Larsson pakt Nordic-Baltic Tour 7 in eigen land!

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in