Van Gerwen en Van Barneveld door naar de kwartfinales, Kyle Anderson verliest van Heta

FOTO: Steve Welsh (PDC)

Opnieuw zijn we dit weekend ‘down under’ voor de Melbourne Darts Masters 2018. De acht topspelers van de PDC moesten het in de World Series weer opnemen tegen de ‘lokale helden’ van die regio met onder andere Corey Cadby van de partij. Lees hier het verloop van de eerste ronde terug!

Raymond van Barneveld opende het weekend met een partij tegen Ray O’Donnell. Het niveau was niet hoog te noemen en dat bleek ook in de eerste leg. O’Donnell wist een break te plaatsen na 20 pijlen op de dubbel 20. De Nederlander begon erg matig waardoor zijn tegenstander via een 110-finish op een 4-2 voorsprong wist te komen. ‘Barney’ wist zichzelf daarna te herpakken waardoor hij via een 90 check-out op de D5 alsnog zich wist te plaatsen voor de volgende ronde. Hij wint met 6-4 van Ray O Donnell.

Michael van Gerwen mocht na zijn toernooizege in Auckland weer aantreden om hetzelfde te gaan proberen dit weekend in Melbourne. De huidige nummer één van de ranking toonde vandaag nog maar eens zijn vorm in de wedstrijd tegen Raymond Smith. De twee opening legs gingen beide met de darts mee waarna Van Gerwen op stoom begon te raken. Finishes van 72, 81 en opnieuw 81 gingen uit, met in combinatie een 11-darter leverde de Nederlander weer een gemiddelde op van boven de 110. Hij won de wedstrijd uiteindelijk met 6-1 van Raymond Smith.

De grote verrassing van de dag kwam in de wedstrijd tussen Kyle Anderson en Damon Heta. De wedstrijd ging redelijk gelijk op. Het pakte als eerste een break via de D5, maar Anderson wist via tops direct terug te breaken. Daarna moest er een decider aan de pas komen om een winnaar te kunnen aanwijzen. Anderson kreeg één pijl op de dubbel 16 voor de wedstrijd, maar via diezelfde D16 was het uiteindelijk Damon Heta die de wedstrijd wist te winnen. Ook hij gaat door naar de kwartfinales!

De overige uitslagen zijn terug te vinden op ons toernooicenter.

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in