Nederlandse finale compleet in Auckland: Van Barneveld en Van Gerwen door naar de finale

FOTO: Taylor Lanning

Het was nog erg vroeg in Nederland maar in Auckland stonden alweer de halve-finales van de Auckland Darts Masters op het programma. In deze sessie kwamen twee Nederlanders in actie waardoor een Nederlandse Finale nog steeds mogelijk was. Lees hier het verloop van de sessie terug!

Simon Whitlock vs Raymond van Barneveld
De Australiër mocht in eigen land beginnen aan de eerste halve-finale wedstrijd. Hij begon erg goed door in 15 pijlen zijn leg te behouden via een 126-finish. Van Barneveld had geen bijzondere leg maar het was genoeg om via de D10 zijn leg te behouden. ‘The Wizard’ wist opnieuw op een voorsprong te komen door opnieuw een knappe finish: Ditmaal gooide hij 94 uit op tops. Via een 102 check-out wist ‘RvB’ opnieuw gelijk te komen, waarna hij de eerste break van de wedstrijd wist te plaatsen: Via een 14-darter op D18 kwam de Nederlander voor het eerst op een voorsprong. Toch kon Van Barneveld niet de break verzilveren omdat Whitlock terugbrak via een 86-finish op de D7. ‘Barney’ wist even aan te zetten waardoor hij in 12 darts via een knappe 130 check-out opnieuw de break wist te pakken. Dit keer kon hij de break verzilveren via de D16 waardoor het eerste gaatje was geslagen. Beide heren wisten daarna hun leg te behouden: Whitlock via tops en Van Barneveld via de D8. De vijfvoudig wereldkampioen wist daarna via een 72-finish opnieuw te breaken, maar Whitlock deed hetzelfde via een 116-finish op tops. De Australiër kreeg de kans via tops om de eigen leg te behouden maar dat lukte hem niet. Van Barneveld profiteerde optimaal via een 118 check-out op tops. Via een knappe 121-finish wist de Nederlander op een matchpoint te komen, waarna hij het wist af te maken via een 12-darter op 81. Raymond van Barneveld plaats zich als eerste voor de finale van de Auckland Darts Masters.

Statistieken
Simon Whitlock:
Gemiddelde van 91.57
Finishpercentage van 83,33%

Raymond van Barneveld:
Gemiddelde van 102.79
Finishpercentage van 58,82%

Michael van Gerwen vs Peter Wright
Ook in de tweede halve-finale troffen we weer een Nederlander aan. ‘Mighty Mike’ begon beestachtig aan de partij door direct een hele ruime voorsprong te pakken. De eerste leg sleepte hij binnen via een 80-finish op D10, waarna hij direct wist te breaken vanaf 88 op de bull. Van Gerwen verzilverde de break via de D5, waarna er via de D4 opnieuw een break geplaatst werd door de Nederlander. Opnieuw verzilverde ‘MvG’ de break maar ditmaal op een speciale manier: Via een fantastische 170-finish stond het maar liefst 5-0 voor hem. Een legje later werd het alleen maar mooier voor de huidige nummer één van de ranking: Ook een knappe 164-finish ging uit voor alweer de zoveelste break van de wedstrijd. Voor de pauze verzilverde Van Gerwen de break via de D4 waardoor de tussenstand vrij duidelijk was: 7-0. Na de pauze begon Wright wat meer tegenstand te geven, maar toch pakte Van Gerwen de eerste leg na de pauze via de D16. Wright kwam op het bord door een knappe 81-finish, waarna hij zelfs nog een legje wist binnen te slepen via de D5. Van Gerwen kwam op een matchpoint via een 68 check-out op tops. ‘Snakebite’ wist nog een legje af te snoepen via tops, maar het was Van Gerwen die de wedstrijd besliste via de D9. Michael van Gerwen maakt de Nederlandse finale compleet. Ook hij plaatst zich voor de finale van de Auckland Darts Masters!

Statistieken
Michael van Gerwen:
Gemiddelde van 102.76
Finishpercentage van 50%

Peter Wright:
Gemiddelde van 91.52
Finishpercentage van 37,5%

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in