Michael van Gerwen verslaat Van Barneveld en wint de Auckland Darts Masters 2018

FOTO: Lawrence Lustig (PDC)

Het is zondagochtend in Nederland maar in Nieuw-Zeeland is het acht uur in de avond en dat betekende dat het tijd was voor de finale van de Auckland Darts Masters 2018. Het is niet zomaar een finale want we hebben een clash tussen Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen op het programma. Lees hier het verloop van de Nederlandse finale terug!

Michael van Gerwen mocht beginnen aan de finale en deed dat fenomenaal via een 10-darter op de D8. Van Barneveld kreeg één pijl op de D16 om ook zijn eigen leg te behouden maar dat lukte hem niet. Van Gerwen profiteerde optimaal via een break op de D4. Opnieuw kreeg ‘RvB’ een kans om de leg binnen te halen wat een re-break zou betekenen, maar dit keer ging het mis op de D5. Van Gerwen wist op deze manier de break te verzilveren via de D8. Van Barneveld wist via de D8 zijn eerste leg binnen te slepen, waarna ‘Mighty Mike’ via een 70-finish op de D8 de voorsprong wist uit te breiden. Na de pauze was het Van Barneveld die de wedstrijd weer mocht hervatten. Van Gerwen kreeg een kans op te breaken vanaf 170 maar dat ging mis op de bull. Van Barneveld wist niet te profiteren want hij miste drie pijlen op de dubbel. Van Gerwen wist hierdoor alsnog te breaken via de D4, waarna hij de break wist te verzilveren via de D9. Nu moest Van Barneveld iets uit de hoge hoed gaan toveren om de wedstrijd nog te laten keren want Van Gerwen stond met 6-1 voor. Via de D5 wist ‘Barney’ zijn eigen leg te behouden, waarna hij moest gaan proberen zijn landgenoot te breaken. Dat lukte hem ook: Via een 68-finish werd het verschil nog kleiner doordat Van Barneveld wist te breaken naar 3-6. ‘RvB’ verkleinde de achterstand naar 4-6 via de D17, waarna er weer een pauze was. Na de pauze was het Van Gerwen die zijn leg weer eens wist te behouden via de D8. ‘Barney’ begon erg matig aan de eigen leg via een 43 score waardoor Van Gerwen kon profiteren via een break op de D16. Van Barneveld leek een kans op de re-break te krijgen maar Van Gerwen dacht daar anders over met een fantastische 156-finish. De wedstrijd leek beslist toen Van Barneveld een dubbel miste in zijn eigen leg waardoor Van Gerwen kon profiteren via een break op de D8 wat ook een matchpoint betekende. Via de D10 wist Michael van Gerwen zich te kronen tot winnaar van de Auckland Darts Masters 2018. Hij wint met 11-4 van landgenoot Raymond van Barneveld!

Statistieken finale
Michael van Gerwen:
Gemiddelde van 97.72
Finishpercentage van 47,83%

Raymond van Barneveld:
Gemiddelde van 93.33
Finishpercentage van 28,57%

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in