Smith, Van Gerwen, Cross en Wright naar halve finales in Shanghai

FOTO: Kelly Deckers / PDC Europe

Vanmiddag wordt de Shanghai Darts Masters afgewerkt tot en met de finale. Lees hier de wedstrijdverslagen van de kwartfinales terug. 

De eerste kwartfinale ging tussen Michael Smith en Royden Lam. Lam begon de partij, maar miste twee darts op de dubbel om zijn eigen leg te houden. Via D10 brak Smith en verzilverde met een 164-finish de break voor een 2-0 voorsprong. Met een 88-finish via de bull plaatste Smith de tweede break. Deze break wist Smith niet te verzilveren, met een 101-finish brak Lam meteen terug. Lam miste 3 darts op de dubbel om terug te komen naar 3-2, Smith gooide D10 voor 4-1. Met een knappe 12-darter wist de darter uit Hong Kong weer te breaken. Met een 82-finish maakte Smith de break ongedaan en kwam met een 110-finish op een 6-2 voorsprong. Lam gaf niet op, want met twee 13-darters en een 14-darter kwam hij terug tot 6-5. In de twaalfde leg miste Lam een 66-finish op D16 voor 6-6, Smith wist D10 te gooien voor 7-5. Met een 64-finish wist Smith de wedstrijd naar zich toe te trekken; 8-5.

De tweede kwartfinale ging tussen Michael van Gerwen en Daryl Gurney. Gurney begon de wedstrijd, maar zag Van Gerwen met een 98-finish meteen breaken. Met een 13-darter verzilverde Van Gerwen de break! Met een 101-finish hield Gurney zijn eigen leg en kwam terug naar 2-1. Vervolgens gingen er 2 legs met de darts mee. In de zesde leg brak Gurney met een 12-darter terug. Gurney wist de break niet te verzilveren, Van Gerwen gooide 84-finish voor een 4-3 voorsprong. Met een 56-finish verzilverde de Nederlander de break. Met een prachtige 127-finish brak Van Gerwen opnieuw, met Gurney op tops. Met een 11-darter kwam Van Gerwen op een 7-3 voorsprong. Vervolgens gingen de legs met de darts mee en zo won de Nederlander met 8-4.

In de derde kwartfinale namen Rob Cross en James Wade het op tegen elkaar. Cross begon de partij maar miste 2 darts op de dubbel, Wade brak gelijk door D10 te gooien. In de tweede leg brak Cross meteen terug door 56 uit te gooien. Met een 12-darter kwam Cross op voorsprong. Wade gooide in zijn eigen leg twee keer 180, maar miste twee darts op tops. Met een 41-finish wist Cross de break te plaatsen en kwam met een 13-darter op een 4-1 voorsprong. Met een 140-finish hield Wade zijn eigen leg voor 4-2. Vervolgens gingen er 3 legs met de darts mee. In leg 10 wist Cross met een 52-finish naar 7-3 te breaken. Met een 17-darter wist Cross de wedstrijd met 8-3 te winnen. Cross noteerde een gemiddelde van 106,23, Wade eindigde op 99,21!

In de laatste kwartfinale speelden Peter Wright en Gerwyn Price tegen elkaar. Price wist meteen in de eerste leg te breaken met een 98-finish. Met een 16-darter verzilverde Price de break; 2-0. Vervolgens gingen er 3 legs met de darts mee. Met een 86-finish wist Wright terug te breaken naar 3-3. Wright wist de break niet te verzilveren, met een 59-finish brak Price naar 4-3. Met een 13-darter maakte Wright de break ongedaan en zette de stand op 4-4. Met een 72-finish kwam Wright voor het eerste in de partij op voorsprong; 5-4. Vervolgens gingen er 5 legs met de darts mee. Dat betekende dat er een beslissende leg moest komen, die Wright mocht beginnen. Met een 18-darter wist Wright met 8-7 te winnen!

Halve finales:
Michael Smith vs Michael van Gerwen
Rob Cross vs Peter Wright

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in