Cross te sterk voor Wright en Anderson dankzij comeback langs Wade

Foto: Tom Donoghue/PDC

De halve-finales van de U.S. Darts Masters stonden alweer op het programma. Met nog vier overgebleven spelers die moesten gaan uitmaken wie er doorgingen naar de finale in Las Vegas. Lees hier het verloop van de sessie terug!

De eerste halve-finale ging tussen Peter Wright en Rob Cross. Het was de Schot die via een 70-finish direct de eerste break wist te pakken. Via een 107-finish kon Cross direct terugbreaken. Hij verzilverde de break via D16 waarna hij direct opnieuw wist te breaken via de D18. Vanaf dat moment was ‘Voltage’ los. Finishes van 71, 120 en 58 zorgden ervoor dat de Engelsman op een 7-1 voorsprong kwam wat een matchpoint betekende. Via een 71 en een 116-finish wist Wright nog iets terug te doen, maar hij miste 3 pijlen op de D16 om het verschil nog kleiner te maken. Cross besliste de wedstrijd via tops waardoor hij zich plaatste voor de finale ten koste van Wright. Hij wint met 8-3!

De tweede halve-finale ging tussen James Wade en Gary Anderson. De Schot begon goed aan de wedstrijd door zijn eigen leg te behouden via een 101-finish. Wade deed hetzelfde via een 76-finish waarna hij direct een break wist te plaatsen via tops. Hij verzilverde de break via D10. Anderson wist het verschil weer wat kleiner te maken door een 90-finish op D15. Daarna was het weer aan “The Machine’: Finishes van 81 en 96 brachten hem op een 6-2 voorsprong. Via een 118-finish wist ‘The Flying Scotman’ de comeback in te zetten. Mede dankzij een 110-finish wist Anderson weer gelijk te komen waardoor de spanning weer helemaal terug was. Via een 64 check-out wist Wade als eerste op een matchpoint te komen waarna Anderson er een decider uitsleepte via een 58-finish op tops. In de decider was het Anderson die via een 75-finish de wedstrijd besliste. Hij gaat naar de finale ten koste van James Wade dankzij een 8-7 overwinning van de Schot.

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in