Indrukwekkende Wade verslaat Van Gerwen en Cross, Wright en Anderson ook door

Foto: Tom Donoghue/PDC

Vanavond staat de finaledag van de US Darts Masters op het programma in Las Vegas. De kwartfinales, halve finales en de finale worden gespeeld. Lees hier de verslagen van de kwartfinales terug!

De eerste kwartfinale ging tussen Rob Cross en Michael Smith. Smith begon sterk door de eerste leg in 13 darts te pakken. Smith miste een 130-finish om Cross in de tweede leg te breaken, via D5 hield Cross zijn eigen leg; 1-1. In de derde leg miste Cross een 152-finish om Smith te breaken, via D10 kwam Smith weer op voorsprong. Met drie 12-darters op een rij was de stand 3-3. De slechtste leg van de partij was leg 7, toch wist Cross niet te breaken. Er gingen in totaal nog 6 legs met de darts mee, waardoor de stond 6-6 was. Smith gooide in zijn eigen leg twee keer 60 en dat was de kans voor Cross om te breaken, met een 14-darter plaatste de wereldkampioen de break en mocht leg 14 zelf begonnen. Via D18 wist ‘Voltage’ de wedstrijd met 8-6 te winnen.

De tweede kwartfinale werd gespeeld met Peter Wright en Daryl Gurney. De eerste 2 legs gingen met de darts mee. In de derde leg miste Gurney 3 darts op de dubbel, Wright pakte zijn kans en brak via tops naar 2-1. In de vierde leg miste Gurney 3 darts op de dubbel voor de rebreak, via D6 verzilverde Wright de break alsnog. Met een prachtige 125-finish via bull-bull hield Gurney zijn eigen leg. Met een 14-darter brak Gurney terug maar miste vervolgens in zijn eigen leg 4 darts op de dubbel. Via D4 brak Wright naar 4-3, maar deze keer verzilverde de Schot de break niet. Via D6 brak Gurney naar 4-4 en verzilverde via tops de break en kwam weer op voorsprong; 5-4. Met een knappe 96-finish kwam Wright op gelijke hoogte. Met een 18-darter plaatste ‘Snakebite’ nog een break, met een 16-darter kwam Wright op matchpoint; 7-5. Na 9 darts stond Wright in leg 13 te wachten op 58, maar miste 4 matchdarts. Met een 90-finish bleef Gurney in de wedstrijd; 7-6. Met een 116-finish wist Wright de wedstrijd in leg 14 wel in het slot te gooien. Wright gaat naar de halve finales na een 8-6 overwinning op Daryl Gurney.

In de derde kwartfinale namen Gary Anderson en Dawson Murschell het op tegen elkaar. De eerste 2 legs gingen met de darts mee. Met een 11-darter wist Anderson naar 2-1 te breaken. Anderson miste 6 darts op de dubbel om de break te verzilveren, Murschell gooide D10 voor de rebreak; 2-2. Met een 16-darter hield Murschell zijn eigen leg. Ook Anderson hield zijn eigen leg en zette de stand op 3-3. Met een 116-finish brak Anderson de Canadees en met een 70-finish verzilverde Anderson de break voor een 5-3 voorsprong. Met een 15-darter brak Anderson opnieuw en verzilverde de break ook met een 14-darter; 7-3. Met een 18-darter bleef Murschell in de wedstrijd, hij maakte er 7-4 van. In de twaalfde leg miste de Schot twee matchdarts, Murschell gooide 87 uit voor de break en zette 7-5 op het scorebord. Anderson gaf daar niks om en gooide twee keer 180 en checkte 55 voor een 8-5 overwinning.

De laatste kwartfinale ging tussen Michael van Gerwen en James Wade. Wade begon erg sterk, hij pakte de eerste 5 legs in 12,13,16,11 en 18 darts met o.a. finishes van 81 en 80! Van Gerwen kwam op het scorebord door leg 6 met een 121-finish te pakken! Van Gerwen miste een 66-finish op D18 voor de break, via D18 hield Wade zijn eigen leg voor 6-1. Met een 14-darter kwam Van Gerwen terug tot 6-2. Met een fantastische 161-finish kwam Wade op matchpoint. In de negende leg miste Wade 1 matchdart op de bull, Van Gerwen gooide 25 uit voor 7-3. Met een knappe 14-darter wist Wade de partij met 8-3 te winnen. De titelverdediger ligt eruit!

Halve finales:
Rob Cross vs Peter Wright
Gary Anderson vs James Wade

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in