Van Gerwen en Lewis gaan om Gibraltar Darts Trophy titel spelen

FOTO: PDC Europe

De halve finales voor de Gibraltar Darts Trophy zijn gespeeld. Michael van Gerwen en Adrian Lewis gaan later vanavond de finale spelen. Lees hier de verslagen van de halve finales terug.

De eerste halve finale ging tussen de nummer 1 geplaatste Michael van Gerwen en Steve West. De eerste 2 legs gaan met de darts mee. Met een 76-finish wist West te breaken. Met een 19-darter wist West de break te verzilveren. Van Gerwen zette op dat moment de turbo aan, hij won vijf legs op een rij in 18,11,12,15 en 11 darts voor een 6-3 voorsprong. West kwam er totaal niet aan te pas. West wist met een 13-darter in zijn eigen leg terug te komen tot 6-4, maar zag een leg later Van Gerwen 46 uitgooien voor een 7-4 overwinning.

De tweede halve finale ging tussen twee ongeplaatste spelers, Paul Nicholson en Adrian Lewis. Nicholson miste in de eerste leg een 106-finish om zijn eigen leg te houden. Via D8 wist Lewis meteen te breaken. Met een 82-finish verzilverde Lewis de break voor een 2-0 voorsprong. Vervolgens gingen er 5 legs met de darts mee. Met een 13-darter wist Nicholson terug te breaken naar 4-4. Nicholson wist de break niet te verzilveren, hij miste een 74-finish op tops. Lewis wist via D4 te breaken en hield met een 14-darter zijn eigen leg voor een 6-4 voorsprong. Nicholson bleef vechten en dat resulteerde in iets positiefs. De Australiër gooide 121 en 128 uit voor 6-6. De beslissende leg werd begonnen door ‘The Asset’, maar het was uiteindelijk Lewis die via tops met 7-6 won en naar de finale ging.

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in