Ryan Meikle en Ted Evetts verdelen overwinningen

Met Ryan Meikle en Ted Evetts als winnaars is het derde weekend van de Development Tour afgesloten. Beide mannen versloegen in hun finale een speler uit de top 64 van de wereld en mogen zich daardoor ook terecht de beste spelers van het veld noemen vandaag. Lees hier meer.

Development Tour 11
Na zaterdag waren wij officieel op de helft van de Development Tour 2018 gekomen. Wil je kans maken om via deze route het WK te halen dan zul je er nu dan ook al goed voor moeten staan. Ryan Meikle stond nog wat verder weg, maar wist zijn positie tijdens het eerste toernooi van de dag flink te verbeteren. In de eerste ronde kreeg hij een BYE, in de tweede ronde kon hij aan de bak tegen Tadgh Carroll. Heel moeilijk ging dit niet, Meikle won met 4-2. Vervolgens zette hij tegen zowel George Killington als Matthew Holbrook een 4-0 eindstand op het bord. Rhys Griffin deed het net iets beter, maar ook hier zegevierde de jonge Engelsman ruim (4-1). In de kwartfinale rekende hij in een regelrechte kraker af met de jongste van de Rodriguez-broers, Rusty-Jake. Hier werd het 5-4. In de halve finale zorgde hij voor een kleine stunt. Ted Evetts, de man die in de kwartfinale nog een gemiddelde van 101 noteerde, werd met maar liefst 5-0 verslagen. In de finale stuitte hij op de oudere broer van Rusty-Jake, namelijk Rowby-John. ‘Little John’ wist geen wraak te nemen voor zijn broer en zo wist Meikle met een 5-3 overwinning de toernooiwinst te pakken.

Development Tour 12
Martin Schindler werd tijdens toernooi 10 de eerste speler die dit jaar 2 toernooien won. Op de zondag voegde Ted Evetts zich hierbij. ‘Superted’ haalde bij het eerste toernooi van de dag al de halve finale, nu was hij de beste van het veld. Seppe Giebens en Brad Ellis waren vroeg in het toernooi makkelijke prooien, zij werden met respectievelijk 4-0 en 4-1 verslagen. Brian Raman en Adam Watson waren daarna een stuk moeilijker te verslaan. In beide wedstrijden was een beslissende leg nodig maar Evetts trok in beide aan het langste eind. Christian Bunse werd vervolgens met 4-2 verslagen. In de kwartfinale stuitte hij vervolgens op de grote winnaar van zaterdag, Martin Schindler. Evetts was hier echter de gehele wedstrijd de baas en versloeg hem met 5-2. In de halve finale stond nu een duel met Nederlander Melvin de Fijter op het programma. De Fijter had hiervoor al een voormalig Development Tour winnaar verslagen (Rob Hewson) en dus werd hier een spannende wedstrijd verwacht. Dit werd het ook, al wist Evetts met 5-3 te winnen. In de finale was nu Dimitri Van den Bergh. De dansende Belg had op zaterdag al net naast een overwinning gegrepen en dit keer was dat niet anders. Evetts zegevierde met 5-2.

Nederlanders
Naast de halve finale plaats van de Fijter wist ook Mike van Duivenbode deze ronde te behalen tijdens het tweede toernooi van de dag. Hij verloor hier met 5-3 van Dimitri Van den Bergh. Jimmy Hendriks haalde daarnaast nog de kwartfinale, terwijl Geert Nentjes tijdens het tweede toernooi strandde bij de laatste 16.

Stand
Door hun overwinningen dit weekend hebben Martin Schindler en Ted Evetts goed zaken gedaan op weg naar het WK. De Nederlanders bleven dit weekend iets achter, wat ook valt te zien in de top van de ranglijst.
DT12 2 512x301 - Ryan Meikle en Ted Evetts verdelen overwinningen

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in