Voorbeschouwing halve finales PL: Van Gerwen vs Cross

FOTO: Lawrence Lustig (PDC)

Iets na de klok van achten geven van Gerwen en Cross het startsein van de play-offs van de Premier League in de O2-Arena in London. Het is de wedstrijd tussen de nummer 1 van de wereld tegen de wereldkampioen. Dat de beide heren elkaar treffen in de halve finale is uiteraard niet voor het eerst. Wordt van Gerwen net als in de halve finale van het afgelopen PDC WK verslagen door Cross of zorgt ‘Mighty Mike’ voor een ultieme revanche? In de halve finale gaat het erom wie het eerst 10 legs pakt.

Michael van Gerwen behaalde in elke Premier League-editie waaraan hij deelnam de finale. Van de 5 keer dat hij in de finale stond, won hij 3 keer. Het verhaal van Rob Cross is natuurlijk anders, want dit is de eerste keer dat hij meedoet aan de Premier League. Dat hij direct de play-offs haalde lag wel in de lijn der verwachtingen als je wereldkampioen bent, maar zijn begin was niet goed. Zijn eerste 2 wedstrijden gingen namelijk verloren. ”In week 3 kwam de ommekeer voor mij. Ik zorgde ervoor dat ik mijn eerste 2 punten pakte en ik kreeg weer wat meer zelfvertrouwen, ik begon te wennen aan het publiek en ik begon ervan te genieten”, zegt Cross tegenover de PDC.

Michael van Gerwen is na 16 gespeelde wedstrijden wederom bovenaan geëindigd in het klassement, maar hij laat tegenover Unibet weten dat hij op zijn hoede is vanavond: ”Ik kan wel 16 weken lang de beste zijn, maar als ik op de finaledag niet thuis geef, kan het zomaar misgaan. De finaledag is moeilijk, want je speelt 2 lange wedstrijden, maar ik heb in het verleden vaak genoeg laten zien dat ik op 1 dag veel wedstrijden kan spelen zonder dat mijn niveau daalt.” Het zou dus zomaar kunnen dat de nummer 1 van de ranglijst niet naar de finale gaat en dat de nummer 4 (Cross) er met de titel vandoor gaat.

Rob Cross deed afgelopen weekend niet mee aan de Dutch Darts Masters in Zwolle wegens een ontsteking in zijn borstkas. Naar eigen zeggen gaat het alweer een stuk beter, maar het is nog afwachten of hij in topvorm aan de oche zal verschijnen. Van Gerwen deed afgelopen weekend uiteraard wel mee aan de Dutch Darts Masters. Zonder fantastisch spel te laten zien, wist hij deze titel wel te prolongeren.

In onderlinge ontmoetingen op televisietoernooien en Eurotour-toernooien is van Gerwen flink in het voordeel. De groene sloopkogel won 8 keer van Cross, terwijl Cross slechts 2 keer won van van Gerwen. Tijdens de Premier League won van Gerwen 2 keer met 7-2 van ‘Voltage’.

Voorspelling DDM: Wij verwachten dat van Gerwen voor de zesde keer op rij zal mogen opdraven in de finale van de Premier League. 10-6 voor ‘MvG’.

 

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in