Voorbeschouwing halve finales PL: Smith vs Anderson

FOTO: Lawrence Lustig (PDC)

Daar is de wedstrijd weer: Anderson vs Smith, oftewel: Mentor vs Leerling. Beide heren hebben het enorm verdiend om vanavond te mogen spelen in de O2-Arena. Nummer 2 Michael Smith begon fantastisch, terwijl nummer 3 Gary Anderson juist een beetje een stoom moest komen. Wie van deze twee gaat het van Gerwen of Cross moeilijk maken in de finale? Één ding is zeker: Het wordt een snelle wedstrijd.

‘The Flying Scotsman’, Gary Anderson, doet al voor de 8e keer mee aan het elite-toernooi. Maar liefst 2 keer (2011 en 2015) wist hij toppers als Taylor, van Gerwen en Lewis achter zich te laten door zich tot winnaar van de Premier League te kronen. Anderson kijkt heel realistisch naar zijn kansen vanavond tegenover de PDC: ”Als het allemaal goed valt, kan ik de Premier League winnen vanavond, maar ik heb heel veel toernooien gemist. De anderen gaan elke week naar de Eurotour-toernooien, terwijl ik alleen meedoe met de vloertoernooien. Ik mis dus een beetje wedstrijdritme, maar zoals ik al zei: als het valt, dan valt het”.

Michael ‘Bullyboy’ Smith doet voor de 2e keer mee aan de Premier League. In 2016 verliep het allemaal niet best voor hem, want hij eindigde helemaal onderaan. Dit jaar is hij 2e geëindigd en dat is een topprestatie. ”Twee jaar geleden was ik nog niet klaar voor de Premier League, denk ik, maar dit jaar was ik er wel klaar voor, want ik voelde het vertrouwen en het geloof”, aldus Smith tegenover de PDC. Michael Smith is al weken niet zo fit en hij ligt veel op bed, maar volgens hem mag dat geen excuus zijn: ”Excuses zijn er niet meer bij nu. Het is niet dat ik nu al tevreden ben met het resultaat. Het behalen van de play-offs is mooi, maar nu wil ik die titel ook pakken.”

Ondanks het feit dat Smith niet fit is, deed hij wel mee aan de Dutch Darts Masters afgelopen weekend. Echter had hij in zijn eerste wedstrijd geen schijn van kans tegen Stepehen Bunting (6-0 verlies). Zoals altijd deed Anderson niet mee aan de Eurotour. Dit betekent dat hij uitgerust aan de start kan beginnen, maar zoals hij zelf al aangaf zorgt dit er wel voor dat hij wedstrijdritme mist.

In onderlinge ontmoetingen op televisietoernooien en Eurotour-toernooien houden beide heren elkaar in balans. 2 keer won ‘Bullyboy’ en 2 keer won ‘The Flying Scotsman’. Op de eerste Premier League-avond van dit jaar won Smith met 7-5 van Anderson, maar later in de competitie revancheerde Gary zich door met 7-2 te winnen.

Voorspelling DDM: Wij verwachten dat Anderson weer in topvorm zal zijn vanavond en dat hij een gemiddelde van boven de 100 zal noteren. 10-7 voor Anderson.

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in