Van Gerwen naar de finale ten koste van Cross en Smith weet te verrassen tegen Anderson

FOTO: Lawrence Lustig (PDC)

Het is zo ver: De beslissende avond van de Premier League of Darts. Met nog één overgebleven Nederlander gingen we in ‘The O2 Arena’ zien wie er vanavond met de titel vandoor gaat. We begonnen de avond met de halve-finales. Lees hier de hoogtepunten van die sessie terug!

Michael van Gerwen vs Rob Cross
Een halve-finale om werkelijk waar van te smullen. Een kopie van de halve-finale van het afgelopen WK met toen een grote verrassing als winnaar namelijk Rob Cross die Michael van Gerwen te sterk af was. Vanavond in een first to 10 legs format moesten de heren gaan uitvechten wie vanavond de finale wist te gaan halen. Cross moest afgelopen weekend in Zwolle verplicht rust houden vanwege een blessure. Of hij daarvan helemaal hersteld zal zijn zullen we snel genoeg zien. Van Gerwen wist in eigen land voor de vijfde maal op rij de Dutch Darts Masters te winnen, dus met zijn vertrouwen zal het wel goed zitten.

Van Gerwen mocht aan de wedstrijd beginnen en deed dat sterk via een 12-darter op 84. ‘Voltage’ deed hetzelfde via D18. De Nederlander wist zijn eigen leg te behouden via een 61-finish op tops. Via een 68-finish op D2 plaatste hij de eerste break die hij wist te verzilveren via een 11-darter op D16. Cross bleef zijn niveau niet halen waardoor ‘Mighty Mike’ zijn voorsprong wist uit te breiden. De Engelsman wist via een 80-finish nog een legje te pakken waarna Van Gerwen hetzelfde wist te doen via een 96-finish op 7-2. Cross wist twee legs achter elkaar te pakken, maar ook de Nederlander deed dat en gooide onder andere een mooie 128-finish waardoor hij op een matchpoint kwam te staan. Cross deed wat terug door opnieuw twee legs te pakken door mede een 118-finish op de Bull. Van Gerwen wist zijn eerste matchpoint direct te benutten via een 70-finish op D16. Hij wint met 10-6 van de Wereldkampioen en staat in de finale!

Gary Anderson vs Michael Smith
De Meester vs De Leerling. Een prachtige en vooral interessante wedstrijd tussen de Schot en de Engelsman. ‘Bullyboy’ starte erg sterk aan de wedstrijd waardoor hij op een 2-0 voorsprong kwam via tops. Via een 56-finish wist Anderson direct terug te breaken maar ook hij wist daarna opnieuw de eigen leg niet te behouden. Smith wist opnieuw twee legs achter elkaar te pakken dankzij een knappe 74-finish op D10. ‘The Flying Scotsman’ wist een 4-1 achterstand om te buigen naar een 4-4 stand waardoor de stand weer gelijk was. Smith wist de twee legs voor de pauze te pakken waardoor hij alsnog met een break voorsprong de pauze in ging. Na de pauze ging de Engelsman vrolijk door. Via een mooie 120-finish op tops verzilverde hij de break. Hij kreeg zes pijlen om opnieuw te breaken maar dat lukte hem niet. Anderson profiteerde via tops voor de 5-7. De Schot leek een kans te gaan krijgen om terug te breaken maar hij miste een enkele 18 om de bull over te houden. Smith wist daardoor zijn eigen leg te behouden via D11. Via een 60-finish bleef Anderson in het spoor maar Smith kwam op een matchpoint via een 84-finish waarna hij de wedstrijd wist te beslissen via tops. Michael Smith weet te verrassen, Hij wint met 10-6 van zijn leermeester Gary Anderson!

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in