Lennon wint van Huybrechts en Van Gerwen wint dankzij een knappe comeback van Gurney

FOTO: Lawrence Lustig (PDC)

Inmiddels zijn we nog maar met vier darters overgebleven die mogen gaan uitmaken wie er in de finale van de Dutch Darts Masters terecht komen. Lees hieronder het verloop van de halve-finales terug!

Steve Lennon vs Kim Huybrechts
Een verrassende halve-finale tussen Kim Huybrechts en Steve Lennon stond op het programma. De Belg begon erg sterk aan de wedstrijd want mede dankzij een 70-finish kwam hij op een 3-0 voorsprong. Lennon wist uiteindelijk terug te komen tot 4-4 waardoor de stand weer gelijk was. Via een 111-finish wist Lennon op een matchpoint te komen waarna hij de wedstrijd wist te beslissen via een 119-finish op D13. Hij weet zichzelf te verzekeren van een finale plek door met 7-5 te winnen van Kim Huybrechts.

Michael van Gerwen vs Daryl Gurney
‘Mighty Mike’ mocht beginnen aan de wedstrijd tegen Daryl Gurney. De Nederlander starte goed via tops waarna ‘SuperChin’ via een 82-finish op D16 gelijk wist te komen. Gurney daarna vielen er meerdere breaks achter elkaar. Gurney plaatste de eerste break waarna Van Gerwen dat gelijk ongedaan wist te maken via tops. Gurney wist opnieuw een break te plaatsen en ditmaal deed hij dat via een knappe 81-finish op D13. Hij wist de break dit keer wel te verzilveren via D12 nadat Van Gerwen kansen op de re-break had gemist. Van Gerwen wist opnieuw zijn dubbels niet te gooien waardoor Gurney wist te profiteren via opnieuw een break via D8. Hij wist zelfs op een matchpoint te komen via D6. Nu was het aan de Nederlander om zich te herpakken. Via een 72-finish op tops bleef de Nederlander in leven en via de D16 wist hij zelfs een break achterstand terug te pakken. Via D4 wist Van Gerwen op 6-5 te komen waardoor het weer een wedstrijd was. Hij stond nu nog één break achter en moest proberen er een decider uit te slepen. Via een 43-finish op D16 kwam die beslissende leg er. De Nederlander wist op het belangrijke moment een break te plaatsen en mocht nu gaan beginnen aan de beslissende leg. Via de D10 wist hij het te flikken. Michael van Gerwen weet een 2-6 achterstand om te buigen tot een 7-6 overwinning. Hij gaat ten koste van Daryl Gurney naar de finale!

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in