Noppert en Van Gerwen allebei door naar de halve finales

FOTO: Lawrence Lustig (PDC)

Zondagavond werden de vier kwartfinales afgewerkt in Sindelfingen. In de kwartfinale waren er nog 2 Nederlanders over. Michael van Gerwen en Danny Noppert moesten de Nederlandse eer hoog houden. Lees hier het verslag.

De eerste partij van de avond ging tussen Chisnall en Van Gerwen. Van Gerwen begon uitstekend aan de wedstrijd door te beginnen met een 11-darter, gevolgd door een 13-darter. Chisnall en Van Gerwen verdeelden daarna de legs en zo stond het 4-3. De Nederlander mistte in de achtste leg twee pijlen om 5-3 te maken, maar was daartoe niet in staat. De Engelsman maakte 4-4 en mocht beginnen aan een belangrijke leg. ‘Chizzy’ gooide een leg met wisselende scores en mistte een pijl op de bullseye. Van Gerwen maakte 5-4 en leek te gaan winnen via een 9-darter. Hij mistte alleen de zevende pijl, maar maakte het af in 10 pijlen.

In de tweede partij gooiden Jamie Lewis en Michael Smith voor een plek in de halve finale. ‘The Fireball’ kon het niveau in het begin niet bijhouden en kwam 3-0 achter. Michael Smith gooide goede legs. In de vierde leg had de Welshman echt een goede kans om een leg af te pakken van Smith, maar faalde daarin. Smith maakte 4-0 en het leek gedaan voor Jamie Lewis. Lewis mocht nog twee lges pakken, maar meer zat er niet in. Michael Smith won met 6-2.

De derde affiche van de avond ging tussen Danny Noppert en Joe Cullen. Danny Noppert schakelde een ronde eerder Peter Wright uit en leek dus in goede vorm te verkeren. De Fries kreeg in de eerste leg vier kansen op de dubbel om zijn leg te houden, maar pakte er geen een. Cullen kwam vervolgens 2-0 voor. Maar toen begon de Engelsman te missen en Noppert begon beter te gooien. De Nederlander pakte vijf legs op rij en stond zo ineens 5-2 voor. Noppert kreeg één matchdart op 125, maar die ging er nét onder. ‘Rockstar’ maakte 5-5 via goede finishes en alles was weer mogelijk. Noppert mistte uiteindelijk 5 matchdarts, maar de zesde ging erin. Noppert won met 6-5 in een fantastische thriller.

In de laatste kwartfinale kwamen James Wade en Simon Whitlock in actie. James Wade kwam op een redelijk gemakkelijke 3-0 voorsprong. Beide heren gooiden niet heel goed, maar Wade was toch de betere van de twee. Whitlock maakte nog wel 3-1 via een 100-finish. Tot dan toe werden alle legs binnengehaald via dubbel 10. Ook de vijfde leg werd op dubbel 10 gefinisht, maar daar kwam verandering in. In de zesde leg gooide James Wade 85 uit via dubbel 20. ‘The Wizard’ maakte ook nog 5-2 en 5-3 en een comeback leek in de maak. De Australiër kon bijblijven in de negende leg, maar de ‘wegzetbeurt’ was niet goed en zo won Wade, na heel veel matchdarts, met 6-3 van Simon Whitlock.

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in