Noppert en Wattimena winnen van geplaatste spelers, Whitlock gunt Dekker geen leg

FOTO: PDC

Afgelopen middag werden de eerste 8 partijen van de tweede ronde voor de European Darts Grand Prix gespeeld. Er kwamen in totaal 4 Nederlanders in actie. Lees hier meer. 

De eerste tweede Nederlanders die in actie kwamen waren de nummer 13 geplaatste Jelle Klaasen en Jermaine Wattimena. Klaasen begon fantastisch aan de wedstrijd, hij pakte de eerste 3 legs in 11,12 en 15 darts voor ene 3-0 voorsprong. In de vierde leg miste Klaasen 5 darts op D16, Wattimena gooide tops voor 3-1. Met een knappe 122-finish kwam Wattimena terug tot 3-2. In de zesde leg miste Klaasen wederom 6 darts op de dubbel, Wattimena profiteerde en kwam via D5 terug tot 3-3. Met een 18-darter kwam ‘The Machine Gun’ voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong; 4-3. Met een 79-finish brak Wattimena naar 5-3 en mocht gaan gooien voor de wedstrijd. Klaasen wist 142 niet uit te gooien voor de rebreak, met een 56-finish wist Wattimena de wedstrijd naar zich toe te trekken; 6-3. Hij gaat voor het eerst in zijn carriere naar de finaledag van een Euro Tour.

De tweede Nederlander die in actie kwam was de Fries, Danny Noppert. Hij nam het op tegen de finalist van de Austrian Darts Open, Gerwyn Price. In het begin van de wedstrijd ging het gelijk op. Met een 15-darter kwam Noppert op een 4-3 voorsprong. Met een 127-finish wist Noppert de Welshmen te breaken naar 5-3. Noppert wist zijn eigen leg niet te houden, doordat Price binnen 12 darts 128 uitgooide voor de rebreak. Met een 15-darter verzilverde Price de break en kwam terug tot 5-5. In de beslissende leg gooide Noppert o.a. 177 en 140, met een knappe 63-finish wist Noppert de wedstrijd in het slot te gooien nadat Price tops had gemist voor een 105-finish. Noppert zien we zondagmiddag ook terug voor de eerste keer in zijn korte PDC-carrière tot nu toe.

In de laatste partij van de middag nam Jan Dekker het op tegen de Premier League-speler, Simon Whitlock. Whitlock begon beter aan de partij dan Dekker, met een 13-darter brak de Australiër meteen. Met een 50-finish wist Whitlock de break te verzilveren. Dekker miste een 95-finish op D5 om zijn eigen leg te houden, met een 106-finish brak Whitlock opnieuw en stond 3-0 voor. Dekker miste een 112-finish om terug te breaken, Whitlock gooide tops voor 4-0. Met een 90-finish brak Whitlock opnieuw en kwam op 1 leg verwijdert van de overwinning. Met een geweldige 140-finish sloot Whitlock de wedstrijd in stijl af. Whitlock gaat met 6-0 overwinning en een gemiddelde van 99,1 door naar de finaledag.

Uitslagen middagsessie:
Ian White 6-1 Madars Razma
Dave Chisnall 6-5 Matt Padgett
Jelle Klaasen 3-6 Jermaine Wattimena
Joe Cullen 6-5 Martin Schindler
Gerwyn Price 5-6 Danny Noppert
Michael Smith 6-5 Arron Monk
Kim Huybrechts 4-6 Kyle Anderson
Simon Whitlock 6-0 Jan Dekker

Programma avondsessie:
Daryl Gurney vs Jamie Lewis
Darren Webster vs Robert Marijanovic
Mervyn King vs Paul Nicholson
Mensur Suljovic vs Jamie Caven
Michael van Gerwen vs Alan Tabern
Peter Wright vs Kirk Shepherd
John Henderson vs James Wade
Rob Cross vs Vincent Van der Voort

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in