Voorbeschouwing Premier League: week 13

Wat was het vorige week prachtig! De 2 dagen Premier League in Rotterdam waren meer dan geslaagd. Vandaag gaat de Premier League weer vrolijk verder in Manchester. Vanavond zijn Michael Smith en Michael van Gerwen de spelers die 2 keer op mogen komen draven in de elite-competitie. De rest, waaronder Barney, komt gewoon 1 keer in actie. Lees hieronder de voorspellingen en voorbeschouwingen van de wedstrijden die vanavond gespeeld gaan worden.

Peter Wright vs Michael Smith
Theoretisch gezien is het nog mogelijk dat Wright de play-offs gaat halen, maar iedereen met een gezond verstand ziet wel in dat hij die play-offs niet gaat halen. Als Michael Smith vanavond namelijk minstens 1 puntje uit zijn 2 wedstrijden haalt, zijn de play-offs namelijk al onhaalbaar voor ‘Snakebite’. Aangezien Smith en Wright in de eerste wedstrijd tegen elkaar spelen, kan Smith er hoogstpersoonlijk voor zorgen dat Wright de play-offs niet haalt, maar ook dat hij zelf hoogstwaarschijnlijk die play-offs wél haalt. Smith haalde afgelopen weekend de kwartfinale op de Eurotour en Wright verloor al in zijn wedstrijd. Echter moet wel gezegd worden dat Wright de laatste weken in de Premier League goed stond te spelen.

Voorspelling DDM: Wij denken dat Wright zijn goede Premier League-spel van de afgelopen weken nog even doorzet. We verwachten dat ‘Snakebite’ met 7-4 wint en dat hij daarmee, misschien slechts voor een paar uurtjes, zijn eliminatie nog even uitstelt.

Daryl Gurney vs Michael van Gerwen
Het is zeer aannemelijk dat ‘Mighty Mike’ enorm ziek is geweest van zijn nederlagen in Rotterdam. Van Gerwen kennende zal hij een vlammende revanche op de mat leggen vanavond. Maar goed, in Rotterdam speelde hij in feite ook helemaal niet slecht. Het waren zijn tegenstanders die hem net een stapje voor waren. Daryl Gurney zal stiekem nog steeds wel hopen op een plekje bij de Play-Offs. Als Smith vanavond beide wedstrijden verliest en Gurney wint van van Gerwen, is het gaatje tussen Smith en Gurney nog maar 1 punt. Afgelopen weekend haalde Gurney de kwartfinale van de Austrian Darts Open, terwijl van Gerwen een weekendje vrij nam. Als Gurney vanavond sterk aan de wedstrijd begint en op voorsprong komt, is er wat mogelijk. Zo niet, dan zal van Gerwen er overheen walsen.

Voorspelling DDM: We verwachten dat van Gerwen zich goed herpakt op vorige week: 7-3 voor ‘MvG’.

Simon Whitlock vs Gary Anderson
Voor Simon Whitlock is het na de verliespartijen van vorige week klaar. Hij kan de play-offs niet meer halen. De Australiër had al tijden last van griep en ook vorige week stond hij zo ziek als een hond op het podium. Afgelopen weekend deed hij echter wel gewoon mee in Oostenrijk, waar hij strandde bij de laatste 16. Gary Anderson was vorige week kerngezond en dat bleek wel uit zijn wedstrijden. ‘The Flying Scotsman’ speelde 3 wedstrijden in Ahoy en die werden allemaal winnend afgesloten (7-2, 7-3, 7-3). Bovendien waren het stuk voor stuk fantastische wedstrijden, met daarbij 2 keer een gemiddelde van boven de 100 en een 170-finish. Wat wil je nog meer? Ja, misschien een 9-darter. Die miste hij helaas nét op dubbel 12…

Voorspelling DDM: Whitlock zal vrijuit gaan spelen vanavond, maar dat houdt niet in dat het genoeg zal zijn tegen de ontketende Schot: 7-2 voor Anderson.

Raymond van Barneveld vs Rob Cross
Het was voor van Barneveld genieten geblazen in Rotterdam. 2 partijtjes gespeeld en allebei gewonnen. Het is echter niet te hopen dat ‘Barney’ vanavond weer gaat terugvallen in zijn matige spel, dat hij in de weken voor Ahoy liet zien. Bovendien heeft hij nog een heel klein kansje om de Play-Offs te halen. Rob Cross won vorige week geen potje, want hij verloor van Anderson en hij kon tegen Wright de winst er ook niet uitslepen (6-6). Afgelopen weekend behaalde hij de kwartfinale, waar hij van Price verloor. Van Barneveld nam rust, dus hij deed niet mee. Het is te hopen dat van Barneveld zijn spel van vorige week kan repliceren in de wedstrijd tegen Cross. Zo niet, dan zal Voltage maar al te graag de 2 punten grijpen.

Voorspelling DDM: We verwachten dat van Barneveld en Cross allebei goed voor de dag zullen verschijnen. We denken dat het zal uitdraaien op een gelijkspel, waarbij Cross als eerste de 6 punten behaalt.

Michael Smith vs Michael van Gerwen
De laatste wedstrijd van de avond is de wedstrijd tussen de beide Michaels. Zoals eerder genoemd verwachten we dat Smith gaat verliezen van Wright en dat van Gerwen gaat winnen van Gurney. Voor Smith zal het nog niet enorm veel gevolgen hebben als deze verwachtingen uitkomen, want dan houdt hij nog steeds een ruime voorsprong. De vorige ontmoeting in de Premier League ging eenvoudig naar van Gerwen: 7-2.

Voorspelling DDM: We verwachten dat het voor Smith geen fijne avond wordt, want ook van van Gerwen gaat hij verliezen: 7-5 voor de kale sloopkogel.

 

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in