Van Gerwen, Smith en Cross zeker van play-offs en Whitlock verrast Anderson

FOTO: Lawrence Lustig (PDC)

De dertiende week van de Premier League zit erop. De eerste 3 spelers voor de play-offs zijn bekend. Lees hier de verslagen van week 13 terug. 

Peter Wright vs Michael Smith
Peter Wright begon de wedstrijd, maar werd meteen al in de eerste leg gebroken met een 88-finish van Smith. Met een 13-darter wist Smith de break te verzilveren. Wright miste 2 darts op D16 om zijn eigen leg te houden, Smith profiteerde en brak via tops naar 3-0. Met een fantastische 128-finish kwam Smith op een conformable 4-0 voorsprong. Met een 100-finish kwam Wright op het scorebord; 4-1. Smith miste een 126-finish op D6, maar kwam terug en gooide de dubbel voor 5-1. In de zevende leg miste Wright 3 darts op tops, Smith gooide 126 uit via de bull voor een punt en de break. Met een fantastische 69-finish won Smith voor de tweede keer met 7-1 van Wright in de Premier League. Door deze overwinning is Smith zeker van de play-offs en Wright kan de play-offs vergeten.

Daryl Gurney vs Michael van Gerwen
Daryl Gurney begon de wedstrijd maar met een 130-finish wist Van Gerwen meteen te breaken. Met een 74-finish wist Van Gerwen de break te verzilveren. Tot 3-2 gingen de legs met de darts mee. Van Gerwen miste in zijn eigen leg een 108-finish, Gurney profiteerde en brak met een 76-finish terug naar 3-3. Met dezelfde finish hield Gurney zijn eigen leg voor 4-3. Van Gerwen hield ook zijn eigen leg. Dat veranderde in leg 9 toen Van Gerwen via tops naar 5-4 brak. Van Gerwen miste een 106-finish om een punt te pakken, Gurney gooide een fantastische 156-finish uit voor de rebreak; 5-5. Met een 13-darter pakte Gurney het eerste punt. Van Gerwen hield ook zijn eigen leg en dat resulteerde dus in een 6-6 gelijkspel. Van Gerwen was al zeker van de play-offs, Gurney moest afwachten wat Anderson en Cross later op de avond gingen doen.

Simon Whitlock vs Gary Anderson
Simon Whitlock begon de wedstrijd tegen Anderson en deed dat goed door de twee legs met een 66 en 88-finish te pakken. Met twee 17-darters kwam Anderson op gelijk stand; 2-2. Anderson miste 2 darts op de dubbel om te breaken, Whitlock hield zijn eigen leg door D10 te gooien. Met een knappe 82-finish wist Whitlock naar 4-2 te breaken. Whitlock miste een 116-finish op D18 om op 5-2 te komen, Anderson gooide dit keer wel 52 uit voor de rebreak. Met een 68-finish hield Anderson zijn eigen leg en kwam weer op gelijke hoogte; 4-4. Leg 9 was een leg waar veel dubbels werden gemist, de leg ging uiteindelijk naar Whitlock die D5 gooide. Met een 92-finish pakte Whitlock het eerste punt van de wedstrijd; 6-4. Whitlock miste in zijn eigen leg een 80-finish op tops voor de overwinning, Anderson bleef in de wedstrijd door 135 uit te gooien voor 6-5. Anderson miste in zijn eigen leg een 111-finish op tops voor 6-6, Whitlock gooide 70 uit en pakte daarmee een 7-5 overwinning. Dat betekent dat de Schot nog niet zeker is van de play-offs.

Raymond van Barneveld vs Rob Cross
Raymond van Barneveld mocht de partij beginnen tegen Cross, en deze partij moest de Nederlander winnen om nog in de strijd om de play-offs te blijven. De eerste twee legs gingen met de darts mee. In de derde leg brak Cross naar 2-1 en verzilverde met een 52-finish de break. Vervolgens gingen tot 5-4 gingen alle legs met de darts mee. Cross miste in zijn eigen leg een 118-finish op tops voor een punt, Van Barneveld gooide D8 voor 5-5. Met een 19-darter pakte Van Barneveld het eerste punt. Met een zeer knappe 13-darter in de laatste leg pakte Cross nog een punt; 6-6. Dat betekent dat Cross naar Londen gaat voor de play-offs en dat gaat Van Barneveld niet meer halen. Het laatste ticket voor de play-offs gaat tussen Gary Anderson en Daryl Gurney.

Michael Smith vs Michael van Gerwen
De laatste wedstrijd van de avond ging tussen de nummer 1 en 2 van de Premier League die streden om de koppositie. Van Gerwen had het heel eenvoudig tegen Smith. Van Gerwen pakte namelijk de eerste 6 legs van de wedstrijd. De Nederlander won de legs in 13,17,15,14,16 en 18 darts. In de zevende leg wist Smith eindelijk zijn eerste dubbel te vinden, via D10 werd het 6-1. In leg 8 miste Van Gerwen de bull voor een 164-finish, Smith miste nipt een 136-finish op D8. Van Gerwen gooide D8 wel en won daarmee met 7-1 en blijft daarmee koploper in de Premier League.

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in