Meulenkamp sterk op dubbels en wint, Henderson uitgeschakeld

FOTO: PDC Europe

Vanmiddag is de Austrian Darts Open van start gegaan. Dit weekend zal er een nieuwe winnaar komen, want Michael van Gerwen in afwezig. In de middagsessie kwam wel Ron Meulenkamp in actie. Lees hier meer over de middagsessie. 

In totaal komen er dit weekend maar drie Nederlanders in actie. Ron Meulenkamp was de eerste Nederlander die in actie kwam. Hij nam het op tegen de Duitse Gabriel Clemens. Meulenkamp begon erg goed aan de partij door de eerste 2 legs met een 75 en 71-finish. Via D8 brak Clemens terug naar 2-1, maar zag in de vierde leg Meulenkamp 160 uitgooien voor de rebreak naar 3-1. Met ene 14-darter verzilverde Meulenkamp de break. In de zesde leg miste Clemens 5 darts op de dubbel, Meulenkamp profiteerde en brak voor de derde keer in de partij; 5-1. Met een 68-finish maakte de Duitser de break meteen ongedaan. Met een knappe 107-finish hield Clemens zijn eigen leg om terug te komen in de partij; 5-3. Via D8 hield Meulenkamp zijn eigen leg voor een 6-3 overwinning. De Nederlander eindigde op een gemiddelde van 92,08 en een was 6/9 op de dubbels. Meulenkamp treft in de tweede ronde Daryl Gurney.

Eerder op de middag speelde John Henderson tegen Michael Barnard. Henderson was de grote favoriet om deze partij te winnen en is daarnaast een speler om voor uit te kijken. Dat bleek afgelopen middag zeker niet. Barnard begon fantastisch door in 15 darts 116 uit te gooien. In de tweede leg miste Henderson 3 darts op de D18 om zijn eigen leg te houden, via tops brak Barnard naar 2-0. Met een 74-finish verzilverde Barnard de break. Met een 14-darter hield Henderson zijn eigen leg voor 3-1. Ook Barnard hield zijn eigen leg. Henderson gooide in zijn eigen leg 180, maar het was Barnard die met een 46-finish naar 5-1 brak. Met een 57-finish versloeg Barnard met 6-3 ‘Big’ John Henderson.

Uitslagen middagsessie:
Brendan Dolan 6-4 Alan Tabern
Michael Barnard 6-1 John Henderson
Ron Meulenkamp 6-3 Gabriel Clemens
Wayne Jones 6-1 Dietmar Burger
Scott Taylor 6-1 Simeon Heinz
Jason Cullen 6-1 Tamas Alexits
Darius Labanauskas 6-3 Ritchie Edhouse
Steve Lennon 6-0 Roxy-James Rodriguez

Programma avondsessie:
Luke Humphries vs Kevin Münch
Ronny Huybrechts vs Steve West
Richie Burnett vs Alex Steinbauer
Adam Hunt vs Cameron Menzies
James Wade vs Hannes Schnier
Dimitri Van den Bergh vs Simon Stevenson
Stephen Burton vs Max Hopp
Bastian Pietschnig vs Cristo Reyes

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in