Hopp wint voor eigen publiek van Wright, Van Gerwen en Van de Pas door

FOTO: Kelly Deckers / PDC Europe

Vanavond gingen we weer verder op de German Darts Open met de avondsessie. Er kwamen vier Nederlanders in actie namelijk: Van Gerwen, Van de Pas, Wattimena en Noppert. Lees hieronder een samenvatting terug van het verloop van de avond!

Een Nederlands onderonsje tussen Michael van Gerwen en Danny Noppert stond op het programma. Een zware loting voor de Fries die moest zien te verrassen tegen de nummer één van de wereld uit Brabant. ‘Mighty Mike’ begon goed door zijn eigen leg te behouden via een 62-finish op tops. Noppert kon de stand gelijk trekken via een 64-finish op D16. Van Gerwen kon via een kunstukje zijn eigen leg behouden, namelijk via een schitterende 164-finish. Noppert kreeg een kans om zijn eigen leg te behouden maar dat ging mis op de bull. Ook de twee kansen daarna gingen niet raak waardoor Van Gerwen kon profiteren via D10. Van Gerwen wist opnieuw toe te slaan met een hoge finish. Ditmaal was het vanaf 107 wat hij uit wist te gooien. Via een 74-finish kwam Michael op een matchpoint, waarna hij het wist af te maken via D8. Van Gerwen wint met 6-1 van Noppert.

Benito Van de Pas kwam ook vanavond in actie. Hij moest het opnemen tegen Paul Nicholson. De Nederlander begon erg slecht en stond binnen een korte tijd al met 4-0 achter. Via tops wist ‘Big Ben’ uiteindelijk een leg op het bord te zetten. De zesde leg wist hij opnieuw te pakken via D16 waarna Nicholson op een matchpoint kwam via een 70-finish op D8. Nicholson kreeg meerdere matchpijlen maar Van de Pas kon steeds profiteren van die missers waardoor hij er een decider uit wist te slepen. Opnieuw wist Nicholson twee pijlen op de dubbel te missen waardoor Van de Pas via een geweldige comeback de wedstrijd alsnog naar zich wist toe te trekken. Hij wint met 6-5 van Paul Nicholson.

Max Hopp mocht het vanavond voor eigen publiek opnemen tegen één van de favorieten voor de eindwinst namelijk Peter Wright. ‘The Maximiser’ mocht de wedstrijd beginnen en deed dat goed via D16. Hij dacht even een kans te krijgen op een break want hij stond op 40 toen Wright 96 in de eigen leg wist uit te gooien via tops. Hopp mocht aanleggen vanaf 64 om de eigen leg te behouden maar in plaats van de D8 gooide hij een enkele 11 waardoor de kans weg was. Wright kon profiteren via de D15 wat de eerste break betekende. ‘Snakebite’ miste zes pijlen om de break te verzilveren waardoor Hopp kon profiteren via de D1. Via een 81-finish kon Wright opnieuw breaken en dit keer verzilverde hij de break wel via D18. Wright miste een kans vanaf 167 op de bull waarna Hopp via een 76-finish weer gelijk kwam. Wright kreeg opnieuw een kans om te breaken maar dit keer ging het mis vanaf 146. Hopp kon op een matchpoint komen via tops, waarna hij het via de D2 wist af te maken. Hij wint met 6-4 van Peter Wright.

Voor Jermaine Wattimena was de avond minder geslaagd. Hij miste 9 van zijn 11 kansen op de dubbel en dat was teveel tegen Mensur Suljovic. De Oostenrijker wist hem te verslaan met 6-2. Mervyn King zorgde vandaag voor de uitschakeling van James Wade. ‘The Machine’ liep al vroeg tegen een break achterstand aan waarna hij dat niet meer wist goed te maken. King wist met 6-3 te winnen van James Wade. Daryl Gurney moest het opnemen tegen Renee Eidams. ‘SuperChin’ kende weinig moeite met zijn tegenstander en mede dankzij een 116-finish versloeg hij hem met 6-1. Toen Rob Cross hoorde dat hij het moest opnemen tegen Dimitri Van den Bergh had hij wellicht wel een lastige wedstrijd verwacht. Niets bleek minder waar te zijn want ‘Voltage’ versloeg de jonge Belg in een whitewash: Het werd 6-0 voor Cross.

Morgen gaan we verder met de finaledag in Duitsland. Bekijk ons toernooicenter voor alle uitslagen en het speelschema van morgen.

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in