Wade en Hopp verslaan Premier League spelers, Wright en Van Gerwen maken indruk

FOTO: PDC Europe

Afgelopen middag werd de laatste 16 van de German Darts Grand Prix gespeeld in München. Michael van Gerwen was de enige Nederlander nog over. Hij nam het op tegen Alan Norris. Lees hier het verslag van de middag terug. 

De middag begon met een herhaling van vorige week in Leverkusen. Michael Smith en James Wade mochten het tegen elkaar opnemen. Wade begon uitstekend door in de eerste leg twee keer 180 te gooien en een 81-finish voor de break. Wade verzilverde de break met een 60-finish. Vervolgens gingen er 2 legs met de darts mee. In de vijfde leg miste Smith 3 darts op de dubbel, Wade profiteerde en brak via tops naar 4-1. Met een 121-finish verzilverde Wade de break. Met een 17-darter wist Wade voor de tweede keer op een rij tijdens de Euro Tour van Smith te winnen, dit keer werd het 6-1.

In de tweede partij van de middag nam Mensur Suljovic het op tegen Max Hopp. Suljovic begon sterk door na 9 darts op een finish te staan, maar miste 8 darts op de dubbel. Hopp gooide tops en brak meteen. Hopp stond even later al op een 4-0 voorsprong met o.a. 11-darter en een 78 en 87-finish. Met een 81-finish pakte Suljovic eindelijk zijn eerste leg van de partij. Met een 72-finish kwam Hopp op matchpoint; 5-1. Via D10 bleef Suljovic in de partij. In de achtste leg wist Hopp met een knappe 110-finish de wedstrijd te beslissen in zijn voordeel; 6-2. Hopp noteerde een gemiddelde van 102,25 en een dubbelpercentage van 60%.

Joe Cullen en Peter Wright rekenden eenvoudig af met Steve West en Alan Tabern. West kreeg 7 darts op de dubbel tegen Cullen, maar kreeg er geen in; Cullen ging met een 6-0 overwinning door naar de kwartfinales. Wright noteerde een gemiddelde van 102,48 en een dubbelpercentage van 67%. Tabern kon vrij weinig betekenen en verloor met 6-0.

In de vijfde partij van de middag kwamen wereldkampioen Rob Cross en de getalenteerde Luke Humphries in actie. Cross begon uitstekend want met een 125-finish hield hij zijn eigen leg. Via D9 hield Humphries ook zijn eigen leg. Met een 85-finish wist Humphries te breaken maar zag Cross een leg later meteen terug breaken voor 2-2. Humphries miste een 63-finish op tops om wederom te breaken, Cross wist na 8 gemiste darts op de dubbel zijn eigen leg toch te houden. In leg 6 miste Cross 3 darts om te breaken, dit keer hield Humphries zijn eigen leg via D4 voor 3-3. Vervolgens gingen er 4 legs met de darts mee, waarin Cross 3 matchdarts miste. In de beslissende leg wist Cross een 88-finish te gooien waardoor hij naar de kwartfinales gaat.

Daryl Gurney en Ian White speelden in de zes partij tegen elkaar. Gurney begon uitstekend door met een 94 en 84-finish op een 2-0 voorsprong te komen. White kwam vervolgens sterk terug door o.a. met een 129-finish terug te komen tot 2-2. In de vijfde leg miste White 2 darts op de dubbel in zijn eigen leg, Gurney profiteerde en pakte 3 legs op een rij voor ene 5-2 voorsprong. Met een 100 en een 120-finish kwam Gurney terug tot 5-4. Met een 16-darter hield Gurney zijn eigen leg en won zo met 6-4 van Ian White.

In de vijfde partij van de middag speelden 2 ongeplaatste spelers tegen elkaar; Keegan Brown en Darren Webster. De eerste 2 legs gingen met de darts mee. Met een 15-darter brak Webster naar 2-1, maar via D4 kwam Brown weer op gelijk hoogte. Brown miste in zijn eigen leg 8 darts op de dubbel om 3-2 voor te komen, met een 23-darter pakte Webster de break en de voorsprong. Webster kwam vervolgens 4-2 en 5-3 voor, maar door 2 belangrijke finishes van 109 en 99 werd het 5-5. Webster miste in leg 9 één matchdart op tops. In de beslissende leg wist Brown een 13-darter te produceren voor een 6-5 overwinning en een plaats in de kwartfinales.

In de laatste partij van de middag kwam Michael van Gerwen in actie. Net als vorige week in Leverkusen was Alan Norris de tegenstander bij de laatste 16. Van Gerwen brak Norris meteen in de eerste leg en verzilverde die break met een 121-finish voor een 2-0 voorsprong. Met een 115-finish wist Norris zijn eigen leg te houden. Norris miste een 106-finish op tops om terug te breaken, Van Gerwen hield via D4 zijn eigen leg. Met een 94-finish wist Van Gerwen voor de tweede keer in de partij te breaken. Met een 17-darter verzilverde de Nederlander de break; 5-1. Met een 92-finish sloot Van Gerwen de partij af en won daarmee met 6-1. Van Gerwen noteerde een gemiddelde van 105,38 en een dubbelpercentage van 37,5%.

Programma kwartfinales (Vanaf 19:15 uur):
James Wade vs Max Hopp
Joe Cullen (7) vs Peter Wright (2)
Rob Cross (4) vs Daryl Gurney (5)
Keegan Brown vs Michael van Gerwen (1)

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in