Michael van Gerwen wint ook de German Darts Grand prix

FOTO: PDC Europe

Het is maandagavond en het is tijd voor de Finale van de German Darts Grand Prix. Opnieuw gaat deze tussen Michael van Gerwen en Peter Wright. Lees hieronder de samenvatting van de wedstrijd terug!

Het was de Schot die mocht beginnen aan de wedstrijd. Het was de Nederlander die de eerste leg via een break naar zich toe kon trekken. Via een 48-finish op D16 kwam hij op een voorsprong. Hij maakte het zichzelf erg moeilijk in de eigen leg waardoor Wright de kans kreeg vanaf 125 maar dat ging mis op de Bull. Van Gerwen kon profiteren via D10. ‘Mighty Mike’ kreeg de kans op de tweede break maar miste twee pijlen. Wright kon op 1-2 komen via D4. Via D12 kon Van Gerwen het gat weer op naar twee vergroten. Via een sterke leg van ‘Snakebite’ kon hij via D6 zijn eigen leg weer behouden. Ook Van Gerwen maakte geen fout vanaf 76, want via D18 kwam hij op 4-2. Opnieuw kreeg Van Gerwen een kans op nog een break, maar weer ging het mis. Wright wist te profiteren via tops. Via een 116-finish van de Nederlander ook zijn leg weer behouden waardoor hij op 5-3 kwam. Het leek een beetje standaard te worden maar opnieuw kon Van Gerwen de kans op de break niet verzilveren. Wright kon profiteren via een sterke 106-finish. Via een fantastische 161-finish wist Wright de stand weer gelijk te trekken. Toch wist Van Gerwen de break voorsprong weer terug te pakken via tops. Via D4 wist de Nederlander de break te verzilveren. Wright kreeg de kans om de wedstrijd in leven te houden maar dat ging mis. Via een 79-finish besliste Van Gerwen de wedstrijd. Hij wist de finale met 8-5 te winnen van Peter Wright!

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in