Van Gerwen en Wright strijden om European Darts Open titel

FOTO: Taylor Lanning

De halve finales van de European Darts Open zijn gespeeld. We weten welke twee spelers de finale gaan spelen. Lees hier de wedstrijdverslagen terug. 

Michael van Gerwen vs Richard North
De eerste halve finale ging tussen de nummer 1 geplaatste Michael van Gerwen en de qualifier Richard North. De bull werd door North gewonnen, maar leverde wel meteen zijn eigen leg in. Met een knappe 106-finish verzilverde Van Gerwen de break; 2-0. Met een 46-finish hield North nu wel zijn eigen leg. Met een 70-finish maakte de Nederlander het verschil weer 2 legs. Via D8 brak Van Gerwen opnieuw en verzilverde de break met een 45-finish voor 5-1. Doordat Van Gerwen 95 uitgooide in 11 darts brak Van Gerwen opnieuw. Met een fantastische 164-finish eindigde Van Gerwen de wedstrijd voor een 7-1 overwinning.
Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 103,3 / 70%
Richard North: 92,48 / 100%

Peter Wright vs James Wade
De tweede en laatste halve finale ging tussen de nummer 2 geplaatste Peter Wright en de qualifier James Wade. Wade wist meteen in de eerste leg met een 161-finish te breaken. Met een 13-darter brak Wright meteen terug. Wright wist wederom zijn eigen leg niet te houden, met een 13-darter brak Wade naar 2-1. Wright wist met een belangrijke 61-finish de stand weer gelijk te trekken; 2-2. Met een 85-finish wist Wright voor het eerst in de partij zijn eigen leg te houden. Met een geweldige 170-finish wist Wright naar 4-2 te breaken. Met een 62-finish verzilverde Wright de break voor een 5-2 voorsprong. Met wederom een goede finish brak Wright opnieuw. Dit keer kwam Wright met een 68-finish op matchpoint; 6-2. Met twee 12-darters was Wade terug in de partij; het werd 6-4. Met een 109-finish won Wright met 7-4 van Wade.
Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Peter Wright: 102,48 / 87,5%
James Wade: 98.92 / 100%

Finale (Best of 15 legs):
Michael van Gerwen vs Peter Wright

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in