ROB CROSS WERELDKAMPIOEN DARTS 2018!

FOTO: Lawrence Lustig (PDC)

Het is niet Phil Taylor die zijn 17de wereldtitel pakt, maar het is Rob Cross die bij zijn debuut wereldkampioen darten wordt! Ongekend! Lees hier het verloop van de finale terug!

Set 1: Taylor won de bull, maar gaf het voordeel aan Cross. Cross begon goed aan de finale want hij gooide een 84-finish uit binnen 14 darts. Vervolgens wonnen beide heren hun eigen leg nog één keer. In de vierde miste Taylor 2 darts op de dubbel om 2-2 te maken, Cross gooide 47 uit voor een 1-0 voorsprong in sets.

Set 2: Taylor kon in zijn eigen leg 68 niet uitgooien, Cross strafte het af door D16 te gooien. Met een 68-finish verzilverde ‘Voltage’ de break. Taylor hield vervolgens via tops zijn eigen leg om in de set te blijven. In een spannende en belangrijke leg wist Cross met een 167-finish een 2-0 voorsprong in sets te pakken.

Set 3: Cross begon zijn eigen set wederom goed, want hij hield zijn eigen leg heel eenvoudig. Met een 52-finish brak Cross Taylor naar 2-0. Met wederom een hoge finish pakte Cross de set, met een 153-finish werd het 3-0 in sets!

Set 4: Cross zette zich in de eerste leg van de vierde set weg op D18, maar dankzij een 151-finish hield Taylor zijn eigen leg. Cross was even van slag en Taylor profiteerde optimaal. Met een 50-finish brak Taylor naar 2-0 in legs. Met een 80-finish pakte ‘The Power’ de set en kwam terug tot 3-1 in sets.

Set 5: Taylor begon fantastisch goed in de eerste leg van Cross door 2 keer 180 te gooien, uiteindelijke miste hij D12 voor de 9-darter. Toch verloor Taylor de leg omdat hij 3 darts op de dubbel miste, Cross profiteerde door 83 uit te gooien. Met een 11-darter brak Cross Taylor naar 2-0. Taylor miste een 153-finish op D18 om terug te komen, Cross kwam terug en gooide D8 voor een 4-1 voorsprong in sets!

Set 6: Ook wist Cross Taylor in de zesde set te breaken met een 52-finish. Via tops verzilverde Cross de break. Met een knappe 123-finish kwam Taylor terug tot 2-1 in legs, maar zag een leg later Cross 84 uit te gooien voor een 5-1 voorsprong.

Set 7: De eerste 3 legs gingen met de darts mee. Taylor miste een 161-finish op de bull om er 2-2 van te maken, Cross profiteerde net als gewoonlijk met een 93-finish om op een 6-1 voorsprong in sets te komen!

Set 8: Cross miste 2 kansen op de dubbel om te breaken, Taylor wist 47 uit te gooien om zijn eigen leg te houden. Met een 63-finish brak Taylor naar 2-0 in legs. Cross miste 3 kansen op de dubbel om terug te breaken, Taylor gooide D16 om terug te komen tot 6-2 in sets.

Set 9: Cross begon goed aan wat ‘zijn leg’ werd genoemd. Via tops kwam hij op een voorsprong, en wist Taylor te breaken via D16. Hij besliste het wereldkampioenschap via een fenomenale 140 finish waardoor Rob Cross zichzelf Wereldkampioen darten mag noemen!

Namens Dutch Darts Medium feliciteren wij Rob Cross met zijn eerste wereldtitel. Ook willen we gebruik maken van het moment om afscheid te nemen van de legende Phil Taylor. We zullen je missen Phil!

 

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in