Van Gerwen pakt 20e Eurotour-titel in Göttingen!

FOTO: PDC Europe

De twee spelers die simpelweg het sterkst hebben gespeeld dit weekend staan in de finale. Beiden hebben een toernooigemiddelde rond de 100. Van Gerwen en Cross strijden in de finale om de European Darts Trophy. Lees hieronder het wedstrijdverloop.

Rob ‘Voltage’ Cross mocht de wedstrijd beginnen. Na 12 pijlen stond hij op 72, maar hij kreeg het niet voor elkaar een pijl op de dubbel te krijgen. Van Gerwen stond op 74, maar hij gooide het ook niet uit. Dubbel 16 zorgde vervolgens voor de 1-0 voor Cross. In de tweede leg scoorde van Gerwen niet erg goed en na 4 beurten stond hij op 160. Met Cross op 83 gooide ‘Mighty Mike’ 160 uit voor de 1-1! Nadat Cross in de 3e leg 3 pijlen op dubbel 18 miste, miste van Gerwen ook op dubbel 6 voor een 126 finish. Met zijn laatste pijl in handen gooide Cross vervolgens dubbel 9, waardoor het verschil weer 1 is: 2-1. In de volgende leg pakte van Gerwen het weer op en een 68 finish zorgde ervoor dat de stand weer gelijk getrokken werd. In leg nummer 5 viel de eerste break van de wedstrijd, want Cross was niet in 15 darts uit. Van Gerwen deed dat wel dankzij een 100 finish met 2 keer tops: 3-2! Echter gooit van Gerwen de volgende leg zelf niet goed genoeg. Onze landgenoot was na 18 darts niet uit en dus maakte Cross er 3-3 van. Hierna nam van Gerwen afstand een 13-darter zorgde voor de 4-3 en een 150 finish zorgde voor de 5-3! Ook Cross pompte er nog even een 13-darter in, waardoor van Gerwen nu in zijn eigen leg de winst moet pakken, omdat Cross anders de decider mag beginnen. Met Cross op 167 mocht van Gerwen proberen Shanghai 20 uit te gooien. Van Gerwen mist tops, maar ‘Voltage’ gooide 167 ook niet uit. Uiteindelijk zorgde dubbel 5 voor de ontlading voor van Gerwen. De European Darts Trophy 2017 gaat naar de Nederlandse nummer 1 van de wereld.

 

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in