Avontuur Meulenkamp strandt in de halve finale; Huybrechts verslaat Cullen

De halve finales van de International Darts Open in Riesa zijn voorbij en de 2 finalisten zijn bekend. Meulenkamp nam het op tegen Wright en Huybrechts mocht Cullen proberen te verslaan. Lees hieronder hoe de wedstrijden verliepen.

De eerste halve finale ging tussen onze landgenoot Ron ‘the Bomb’ Meulenkamp en de nummer 1 van de plaatsingslijst Peter ‘Snakebite’ Wright. De Schot had het bullen gewonnen en hij mocht dus de wedstrijd beginnen en had dus het voordeel. Dat voordeel benutte hij in de eerste leg via een 70 finish: 1-0. De tweede leg mocht Meulenkamp beginnen, maar helaas hield hij deze niet waardoor er al vroeg een verschil van 2 op het bord stond. De volgende twee legs werd er niet gebroken en dus stond Wright na 4 legs op een 3-1 voorsprong. Wright blijft sterk gooien en met een 12 darter zorgde hij voor de 4-1. Meulenkamp moest wel bijblijven en een 15 darter in combinatie met een 54 finish maakte het verschil weer 2. ‘The Bomb’ heeft deze wedstrijd nog wel een break nodig en via 81 krijgt hij een kans. Echter mistte hij de grote 12 op 62 en dus ging deze leg weer naar Wright: 5-2. Ondanks dat de wedstrijd nu wel gespeeld leek kwam Meulenkamp met een fantastisch spektakelstuk, want hij gooide 167 uit! Helaas voor hem was het hierna wel afgelopen, want een 15 darter van Wright zorgde voor het einde van de wedstrijd. Het was voor Meulenkamp pas de tweede keer dat hij het Eurotour podium haalde, dus hij heeft dit weekend een geweldige prestatie neergezet.

De tweede halve finale ging tussen ‘the Hurricane’ Kim Huybrechts en ‘the Rockstar’ Joe Cullen. De Belg opende sterk met een 15 darter voor de 1-0 voorsprong. De volgende twee legs gaf Joe Cullen niet thuis qua scores en dus was Huybrechts er als de kippen bij om uit te lopen naar een 3-0 voorsprong. Vervolgens wist Cullen de triples juist wel heel goed te vinden want hij gooide 6 keer triple 20 op rij. Toen hij aan de oche mocht verschijnen voor 141 wist hij T20 en T15 te raken, maar de dubbel 18 viel helaas net aan de binnenkant. Een 9 darter bleef achterwege voor ‘the Rockstar’, maar de 3-1 kwam wel op het bord. De volgende twee legs wisten beide mannen hun eigen legs te houden, dus was de tussenstand 4-2. Cullen mistte in de volgende leg de bull voor 122 en daarvan profiteerde Huybrechts. Hij gooide 76 uit op dubbel 18, wat ervoor zorgde dat hij nu voor de wedstrijd mocht gaan gooien. Voor Cullen waren 2 pijlen op dubbel 11 niet genoeg om de leg te pakken, maar voor Huybrechts was 2 pijlen op dubbel 16 wel genoeg. Huybrechts won de wedstrijd met 6-2 en neemt het dus op in de finale tegen Peter Wright.

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in