German Darts Championship: van Gerwen, Klaasen en van de Pas door

Foto: Lawrence Lustig (PDC)

Er zijn nog 16 spelers over en dat betekend dat we bij de achtste finales zijn aangekomen! Onder de overgebleven spelers zaten 4 Nederlanders; (natuurlijk) Michael van Gerwen, Jelle Klaasen, Benito van de Pas en Jan Dekker. Die laatste twee speelden tegen elkaar in de 4e wedstrijd. Het goede nieuws was dus: er gaat sowieso één Nederlander door, maar er valt er ook één af…

Michael van Gerwen vs Cristo Reyes
Deze twee spelers troffen elkaar ook tijdens het afgelopen WK en dat was een hele goede en mooie pot. Deze wedstrijd was ook een mooie pot om te zien, maar het niveau lag iets lager dan we normaal bij van Gerwen zien. Het groene monster kwam wel door een keurige leg op voorsprong. De Nederlander begon rustig aan, maar in de derde beurt gooide hij een 140 om vervolgens 110 uit te gooien. Deze leg pakte van Gerwen in twaalf darts. In de tweede leg mocht de Spanjaard beginnen en daar maakte hij gebruik van. Cristo begon met ‘back-to-back’ een score van 100. De beurt daarop volgde een wat mindere score; 23. Dat corrigeerde hij door onder andere 140 te gooien en kwam zo weer langszij. In de derde leg gooide van Gerwen wel goed, maar Cristo gooide beter en brak van Gerwen; 1-2. Zou hij revanche nemen op de Nederlander? Het antwoord is nee, want van Gerwen liep eenvoudig uit naar een 5-2 voorsprong. Het ging niet helemaal zoals we de laatste tijd gewend zijn van van Gerwen. Reyes maakte daar half gebruik van, maar pakte wel de achtste leg; 5-3. In de negende leg gooide reyes uitstekend, maar faalde uiteindelijk op een 22-finish. De Brabander maakte op zijn beurt daar weer gebruik van en zo won van Gerwen met 6-3!
Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 97,88 / 33,33%
Cristo Reyes: 94,77 / 27.27%

Dave Chisnall vs Jelle Klaasen
Ook deze spelers hebben elkaar ontmoet tijdens het afgelopen Wereldkampioenschap. Kan Klaasen na zijn eliminatie in de Premier League nog iets doen met een geblesseerde pols? JA! Klaasen speelde niet goed, maar Chisnall speelde dra-ma-tisch. Klaasen had in de eerste leg zichtbaar last van zijn pols, maar daarna ging het stukken beter (met zijn pols dan). Van de 9 legs waren er 5 legs waar ze 20+ darts voor nodig hadden. De eerste drie legs gingen met de darts mee en in de vierde leg brak Klaasen Chisnall in 14 pijlen. Chisnall kwam goed terug naar 3-3, maar het niveau bleef erg laag. Beide mannen gooiden op dat moment nog geen 80 gemiddeld. De Nederlander kreeg waarschijnlijk te horen dat hij moest opschieten, want hij begon ineens het tempo van Ricky Evans te volgen. Dit bleek te werken en Klaasen sprintte naar een 6-3 winst door in de laatste leg twee keer 140, 121, 80 en D10 te gooien. Klaasen gaat vanavond zijn wedstrijd spelen tegen een Nederlander!
Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Dave Chisnall: 79,55 / 15%
Jelle Klaasen: 82,56 / 28,57%

Benito van de Pas vs Jan Dekker
Die Nederlander werd in deze wedstrijd bekend. Het werd een eenvoudige wedstrijd voor van de Pas. Hij hoefde niet voluit te spelen, want Jan Dekker gooide nóg minder dan Dave Chisnall, dan denk je misschien : ‘dat kan niet!’ Jawel, dat was het wel. Van de Pas won de eerste leg gemakkelijk in 16 pijlen op D16 terwijl Dekker nog op 242 stond. De tweede leg was iets ‘spannender’, weer was Big Ben uit in 16 pijlen, maar nu stond Dekker op 61 te wachten. De derde leg van de wedstrijd ging ook naar de lange Tilburger. Deze leg ging in 15 pijlen, mede door de eerste 180 van de wedstrijd. Van de Pas maakte en dakje boven de dubbele 20 en gooide zijn laatste pijl tegenaan. Het stond al 4-0 en de wedstrijd was al gespeeld, maar van de Pas had nog geen 100+ finish. Hier had hij nog twee legs voor en hij dacht: ‘Die kan ik ook nog wel even afvinken’. Zo gedacht, zo gedaan! Big Ben veegde 161 van het bord af en nu was de laatste leg winnen alleen nog een kwestie van tijd. Van de Pas stuurde Jan Dekker naar huis door in de zesde en laatste leg in 17 pijlen uit te gooien. Big Ben wint met 6-0 en gaat het vanavond opnemen tegen Jelle Klaasen!
Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Benito van de Pas: 92,97 / 46,15%
Jan Dekker: 71,87 / –

Uitslagen middagsessie finaledag:
Michael van Gerwen 
(97,88 / 33,33%) 6-3 Cristo Reyes (94,77 / 27,27%)
Ian White (104,68 / 60%) 6-2 Darren Johnson (90,2 / 33,33%)
Jelle Klaasen (82,56 / 28,57%) 6-3 Dave Chisnall (79,55 / 15%)
Benito van de Pas (92,97 / 46,15%) 6-0 Jan Dekker (71,87 / -)
Peter Wright (95,59 / 37,50%) 6-2 Stephen Bunting (93,74 / 15,38%)
Kim Huybrechts (87,64 / 35,29%) 6-4 Alan Norris (89,38 / 22,53%)
Gerwyn Price (92,90 / 37,5%)  6-4 Kevin Painter (90,63 / 66,67%)
Mensur Suljovic (94,93 / 30%) 6-2 Joe Cullen (94,67 / 13,33%)

Programma kwartfinales (vanaf 19:00)
Michael van Gerwen – Ian White
Jelle Klaasen
Benito van de Pas
Peter Wright – Kim Huybrechts
Gerwyn Price – Mensur Suljovic
                                                                                                                                                                                                                                                                        

 

 

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in