Voorbeschouwing Premier League Week 1

Donderdag 2 februari begint de Premier League 2017 in Newcastle. Hier een korte voorbeschouwing op speelronde 1.

In deze editie van de Premier League doen maar liefst drie Nederlanders mee, een primeur. Samen met Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld, is ook Jelle Klaasen dit jaar weer van de partij. Klaasen was in 2009 ook al van de partij, toen eindigde hij teleurstellend op de zevende plek. Na de eerste negen weken zullen de twee spelers met de minste punten afvallen en zullen de overige spelers nog zes weken strijden voor een plek bij de eerste vier, die recht geeft op de play-offs. De halve finales en de finale zullen op 18 mei in de O2 Arena in London worden gespeeld. In de eerste speelronde staat er al meteen een aantal leuke affiches op het programma, waaronder Michael van Gerwen tegen Gary Anderson.

Kim Huybrechts – James Wade
Kim Huybrechts is volgens vele de meest verassende naam van de tien spelers die dit jaar meedoen. Twee jaar geleden maakte Huybrechts zijn debuut in de Premier League maar kon daar geen potten breken: hij won slechts één wedstrijd en eindigde op Judgement Night op de laatste plaats. Op dit moment verkeerd Huybrechts niet in grootste vorm. Afgelopen weekend verloor hij van Adrian Lewis in de eerste ronde met 10-6 en hij gooide een gemiddelde van 93. Ook James Wade verloor vorig weekend in de eerste ronde. Hij verloor van Robert Thornton in een allesbeslissende negentiende leg: 10-9. Nadat hij deze laatste leg nog knap afgedwongen had met een 161-finish kon hij toch zijn eigen leg niet winnen. Desondanks is Wade een vaste klant in de Premier League en kan hij het de toppers knap lastig maken. Wij verwachten daarom ook dat Wade aan het langste eind zal trekken in deze partij.

Raymond van Barneveld – Adrian Lewis
Ook dit jaar is onze landgenoot er weer bij. In 2014 wist hij de Premier League al eens te winnen door Michael van Gerwen in de finale te verslaan. Van Barneveld verkeert op dit moment in een goede vorm. Op The Masters verloor hij in de kwartfinale van verliezend finalist Anderson maar toch gooide Van Barneveld een solide toernooi en lijkt hij weer vertrouwen te hebben in zijn oude materiaal. Adrian Lewis kwam afgelopen weekend tot de halve finale, maar deze verloor hij van Van Gerwen. Ondanks zijn relatief jonge leeftijd is dit al de tiende deelname aan de Premier League van Lewis. Hij wist echter maar één keer de play-offs te bereiken. Je kan dus wel concluderen dat de Premier League niet het toernooi van Lewis is. Op het afgelopen WK kwamen beide mannen elkaar ook al tegen. Toen won van Barneveld de partij met 4-3 in sets. Ik verwacht dat deze mannen dicht bij elkaar zitten, wij kiezen toch voor Van Barneveld als winnaar.

Phil Taylor – Dave Chisnall
Als we Phil Taylor mogen geloven wordt dit zijn laatste Premier League. Hij zal er na januari 2018 een punt achter zetten. Taylor verloor het afgelopen weekend van Anderson in de halve finale, maar opvallend was dat hij toch weer met een nieuw setje darts speelde. Hier versloeg hij het afgelopen weekend Michael Smith en Peter Wright mee, beide partijen gooide hij met een 100+ gemiddelde. Dave Chisnall maakte dit weekend weinig indruk. Hij verloor in de eerste ronde van Raymond van Barneveld na een matige partij. Chisnall wist in 2015 verassend de play-offs te bereiken. Hier had hij de kans om de finale te bereiken, maar hij miste een volle beurt op dubbel 16. Dit tekent misschien wel de carrière van Chisnall. Wij verwachten dat Phil Taylor deze partij redelijk gemakkelijk naar zich toe trekt.

Michael van Gerwen – Gary Anderson
Dit zijn op dit moment de twee beste spelers in het circuit. Ook afgelopen weekend stonden de twee tegenover elkaar in de finale. Michael van Gerwen zette zijn titelreeks voort door Anderson indrukwekkend te verslaan met 11-7. Ook op het afgelopen WK versloeg Van Gerwen Anderson in de finale. Beide mannen wisten de Premier League al twee keer te winnen. Van Gerwen deed dit in 2013 en 2016 en Anderson in 2011 en 2015. Als we de voorgaande ontmoetingen tussen de twee kunnen geloven zal het een spectaculaire wedstrijd worden, met hoge gemiddelden. Het zal een spannende partij worden, maar wij verwachten dat Van Gerwen deze partij zal winnen.

Peter Wright – Jelle Klaasen
Onze derde landgenoot is Jelle Klaasen. Ook hij speelde dit weekend op The Masters maar hij verloor teleurstellend van Suljovic in de eerste ronde. Hij zal uit een ander vaatje moeten tappen, wil hij overeind blijven in de Premier League. Ik denk dat Klaasen zijn vorm nog wel zal vinden deze Premier League, hij staat niet voor niets in de top tien van de Order of Merit. Peter Wright is nu al een aantal jaren een constante factor in de top. Sinds kort staat hij ook in de top vier van de wereld. Ook op het afgelopen WK haalde Wright de halve finale waarin hij verloor van Anderson. Ook speelt Wright nu al een aantal opeenvolgende toernooien met hetzelfde materiaal. Het lijkt erop dat hij eindelijk zijn ideale setje heeft gevonden. Wat er nog aan ontbreekt bij Wright is het winnen van een major. Hij haalde het afgelopen jaar wel een aantal finales maar wist deze niet te winnen. Zou hij tijdens deze Premier League zijn eerste major kunnen binnenhalen? Wij verwachten dat Peter Wright deze partij naar zich toe zal trekken.

Deel met:


Koning & Keizer van Limbabwe | Vakantieganger | Geschiedenis Freak | Vlogger | beheerder www.Dutchdartsmedium.nl & www.sonrisefloriande.nl | Eigenaar Niksnut BV | Sonrise Floriande PR man | Boven alles, mezelf!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in