ALAN NORRIS WINT ZIJN EERSTE EUROTOURTOERNOOI IN HILDESHEIM!!

De als dertiende geplaatste Alan Norris heeft in Hildesheim zijn eerste Eurotourtoernooi weten te winnen. In een zinderende finale was hij met 6-5 te sterk voor onze landgenoot Jelle Klaasen. Door deze overwinning plaatst Norris zich ook voor de Grand Slam of Darts van dit jaar. Vorig jaar wist Norris dit toernooi net niet te halen door een verloren finale tegen Kim Huybrechts. Voor Jelle Klaasen waren twee 100+ finishes in het begin van de wedstrijd niet voldoende voor de winst van het toernooi.

In de eerste leg is Klaasen gelijk goed uit de startblokken en weet mede door een 180 en een 140 score met een 11-darter Norris te breken. In de tweede leg zijn de scores van Jelle wat mager en denkt Norris terug te gaan breken met D4, maar Klaasen gooit deze leg uit met een geweldige 132 finish (Enkele Bull, Triple 19, Double Bull). Hiermee verzilverd Klaasen zijn break uit de eerste leg en slaat een gat van twee legs; 2-0. De derde leg gaat met de darts mee voor Norris en hij komt terug tot 2-1. De daaropvolgende leg denkt Norris weer te kunnen breken met Tops, maar Klaasen gooit er nu een 134 finish in om wederom zijn eigen leg te houden voor een 3-1 voorsprong. In de vijfde leg krijgt Klaasen de kans om Norris te breken voor 4-1 en waarschijnlijk de beslissing. Maar hij mist 2 pijlen (1x D14 & 1x D7) voor de breek en Norris weet weer terug te komen tot 3-2.

De zesde en zevende leg gaan met de darts mee voor een 4-3 tussenstand. Nu is het Norris die met een weergaloze 11 darter Klaasen weet te breken voor 4-4 waarmee de spanning weer helemaal terug is. Klaasen moet nu Norris nog weten te breken omdat Norris aan de wedstrijd heeft mogen beginnen. Klaasen krijgt in de negende leg gelijk een kansje om te breken maar mist èèn pijl voor een Bullseye finish. Voor Norris is D18 wel raak voor een 5-4 tussenstand en dus matchpoint voor Norris. De tiende leg gaat dan in 24 (!) pijlen naar Klaasen en dus komt het aan op een beslissende 11de leg die Norris mag beginnen. Beide spelers weten niet veel triples te raken en Norris is dan ook de eerste speler die een pijl krijgt op de dubbel, de eerste pijl op D4 voor een 72 finish is gelijk raak en zo wint hij zijn eerste Eurotourtoernooi!

Vanaf deze plek willen we Alan Norris feliciteren met deze overwinning en natuurlijk met het plaatsen voor de Grand Slam of Darts 2016 (van 12 tot en met 20 november ook bij ons te volgen)!

 

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in