Champions League of Darts 2016

klik hier voor alle uitslagen en speelschema’s!

Er is een nieuwe major bij gekomen. De Champions League of Darts (CLoD)! Het toernooi duurt 2 dagen! Het start zaterdagmiddag 24 september en de finale zal worden gespeeld op zondagavond 25 september. Het toernooi zal worden gespeeld in de Motorpoint Arena in Cardiff.

Vroeger was er ook een soort van CLoD. Toen heette het de Championship League Darts. Toen waren er allemaal in totaal 8 groepen van 8 spelers. In elke groep ging steeds 1 speler door naar de finalegroep. In 2013 wist Phil Taylor het te winnen, door in de finale met 6-3 te winnen van Michael van Gerwen. Taylor deed 6 keer mee en wist het toernooi 4 keer te winnen. Colin Osborne en James Wade versloegen hem in de finale van 2009 en 2010.

In 2016 staat er een nieuwe versie op het programma. Het toernooi zal beginnen in 2 groepen van 4 spelers. De beste 2 van elke groep gaan door naar de halve finales. In groep A zitten Michael van Gerwen, Phil Taylor, Peter Wright en Robert Thornton. In groep B zullen Gary Anderson, Adrian Lewis, James Wade en Michael Smith het opnemen tegen elkaar. Het zijn deze 8 spelers, want dit was de top 8 na de World Matchplay.

Zaterdagmiddag zullen we beginnen met de eerste 4 groepswedstrijden. Dat zijn:
Gary Anderson vs Michael Smith (B)
Adrian Lewis vs James Wade (B)
Phil Taylor vs Peter Wright (A)
Michael van Gerwen vs Robert Thornton (A)

In de avondsessie van zaterdag zullen de winnaars van de poules het opnemen tegen elkaar en de verliezers nemen het ook op tegen elkaar.

Zondagmiddag zullen dan de laatste 4 poulewedstrijden worden gespeeld. Zondagavond weten we dan wie de nummers 1 en 2 van de poule zijn. De nummer van poule A neemt het in de halve finale op tegen de nummer 2 van poule B. De nummer 1 van poule B neemt het op tegen de nummer 2 van poule A. De winnaars van de halve finales nemen het dan op tegen elkaar in de finale.

Format:
Groepsfase: Best of 19 legs
Halve finales: Best of 21 legs
Finale: Best of 21 legs

Prijzengeld:
Groepsfase: £10,000 / £15,000
Halve finales: £25,000
Winnaar: £100,000

Het toernooi zal voor de eerste keer worden uitgezonden op BBC. BBC was voormalig het programma voor de BDO toernooien. Daar komt dus verandering in. Elke sessie is live te zien op dit Engelse programma. RTL7 zal alleen ‘s avonds live op televisie uitzenden. ‘S middags is het te volgen op de livestream van rtl7darts.

Dit weekend zijn wij op alle social media actief. Op twitter zullen wij van alle wedstrijden live verslag gaan doen. Ook zullen er 2 verlotingen komen. 1 op twitter en 1 op facebook, blijf ACTIEF! Als je het hebt gemist, kunt u altijd de samenvatting van ons terug lezen. Alle samenvattingen zijn terug te zien via deze link.

Deel met:


Koning & Keizer van Limbabwe | Vakantieganger | Geschiedenis Freak | Vlogger | beheerder www.Dutchdartsmedium.nl & www.sonrisefloriande.nl | Eigenaar Niksnut BV | Sonrise Floriande PR man | Boven alles, mezelf!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in